latinica  ћирилица
25/09/2024 |  16:33 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Lončar: Nastavak saradnje bijeljinske bolnice sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji (VIDEO)

Dobra saradnja bijeljinske bolnice sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji biće unaprijeđena i ubuduće, od čega će najviše koristi imati pacijenti s područja Semberije, rečeno je tokom posjete ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini.
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina) -
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

Ovo je prva zvanična posjeta ministra zdravlja Srbije jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj.

Prijatno sam iznenađen uslovima i procedurama u ovoj zdravstvenoj ustanovi, istakao je Lončar nakon sastanka s rukovodstvom i kolegijumom bolnice u Bijeljini.

- Hiljadu porođaja godišnje, dve angio sale sa najsloženijim procedurama koje se rade, sa najavom tavi procedure,sa ekelktrofizilogijom, sa dva skenera, sa magnetom, sa urgentnim blokom koji sam vidio da će biti uskoro proširen - rekao je Lončar.

Srbija će pomoći planirano proširenje kapaciteta bolnice i usavršavanje medicinskog kadra.

- I u kadrovima imaćete i u neograničenonm vremenu za edukaciju u Beogradu, Novom Sadu ili gdje god želite, gdje god mislite da je potrebno i na svim drugim poljima koja su bitna za građane koji gravitiraju ka ovoj bolnici - naglasio je Lončar.

Veliki broj ljekara i medicinskog osoblja iz Bijeljine školovao se u Beogradu, Novom Sadu i drugim centrima, a specijalizacije u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, organizuju se i danas

- Ljekari naše bolnice su se školovali, od fakultetskih dana, do specijalizacija, doktorskih studija, u Beogradu. Mi jednostavno dugujemo zahvalnost beogradskom Univerzitetu, naravno i novosadskom jer smo nekako svi na njih naslonjeni - naveo je v.d. direktora Opšte bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Mikajlo mLazić.

Istovremeno, više od 20 vrhunskih ljekara specijalista iz Srbije stalno je angažovano u bolnici u Bijeljini, čime doprinose razvoju ove zdravstvene ustanove i boljim zdravstvenim uslugama za pacijente.