latinica  ћирилица
25/09/2024 |  21:01 | Autor: RTS

Partizan silan protiv Čačana (VIDEO)

Košarkaši Partizana otvorili su novu sezonu ABA lige pobjedom nad Borcem iz Čačka 96:66 u "Beogradskoj areni".
KK Partizan - KK Borac (foto:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ) -
KK Partizan - KK Borac (foto:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ)

Potpuno novi tim Partizana lijepo se prikazao na prvoj zvaničnoj utakmici u sezoni 2024/25 i pred svojim navijačima, opravdavši ulogu favorita.

Gosti iz Čačka ušli su spremno u duel, visokog intenziteta u odbrani i napadu. Atletski dobra, ali nešto slabija startna petorka Partizana sa Ntilikinom, Vošingtonom, Nakićem, Tajrikom DŽounsom i Dejvisom teže je pronalazila rješenja u napadu, dok je na drugoj strani veteran i bivši igrač "crno-bijelih" Đorđe Gagić od početka bio vrlo raspoložen. On daleko najbolje od svih saigrača poznaje ambijent pune "Arene".

Obradović je odlučio da zadrži samo Dejvisa, a ubacio je Karlika DŽounsa, Lundberga, Brauna i Pokuševskog. Partizan odmah pronalazi otvorene šuteve za tri kroz prepoznatljiv i Obradoviću omiljeni način dijeljenjem asistencija iz reketa ka spolja. Trojke su nanizali DŽouns, Braun i Lundberg iz "spot-ap" šuteva. Čačanima je stao napad i razlika je odmah krenula da raste u korist domaćina.

Vođstvo je raslo do dvocifrenih 30:20 sredinom druge dionice, kad Borac sa pet brzih poena primorava Željka Obradovića da traži tajm-aut. Reakcija igrača je bila onakva kakvu je i tražio. Bonga je po ulasku u igru dorinio energijom i trojkom, a Sterling Braun je nanizao pet poena u naletu samopouzdanja. Rezultat na poluvremenu bio je 46:36 za "crno-bijele".

Nije došlo do potcjenjivanja rivala i opuštanja u igri Partizana poslije velike pauze. Naprotiv, distanca je nastavila da raste. Isak Bonga je prikazao svoju raznovrsnost kroz sigurne pogotka iz otvorenih pozicija sa distance, asistencije, skokove i odbranu. Njemački reprezentativac je po izlasku iz igre dobio i ovacije navijača. Krajem treće dionice Partizan je stigao do maksimalnih 71:40.

Petorica igrača Partizana završili su meč kao dvocifreni, Karlik DŽouns je bio najefikasniji sa 14 poena. Dvejn Vošington je ubacio 13, a Aleksej Pokuševski, Sterling Braun i Isak Bonga po 11 poena.

Đorđe Gagić je predvodio Borac sa 13 poena, Paulius Valinskas ga je pratio sa poenom manje. Utakmici je prisustvovao i bivši igrač i trener Partizana Igor Duljaj.

Partizan već za četiri dana gostuje subotičkom Spartaku u "Dudovoj šumi", dok Borac dočekuje Krku.

ABA liga, prvo kolo:

Petak:
Cibona - Zadar 69:87

Subota:
Split - Igokea 79:74
Mornar Bar - Budućnost 51:98

Nedelja:
Dubai - Crvena zvezda 86:84
Krka - Mega 70:80
FMP - Cedevita Olimpija 75:62

Sreda:
Partizan - Borac 96:66

Četvrtak:
Studentski centar - Spartak Subotica 19.00