latinica  ћирилица
25/09/2024 |  21:37 ⇒ 23:03 | Autor: RTRS

Lončar u posjeti bijeljinskoj bolnici: Od dobre saradnje najveću korist imaće pacijenti (FOTO/VIDEO)

Dobra saradnja bijeljinske bolnice sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji biće unaprijeđena i ubuduće, od čega će najviše koristi imati pacijenti s područja Semberije, rečeno je tokom današnje posjete ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini. Ovo je prva zvanična posjeta ministra zdravlja Srbije jednoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina) -
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

Prijatno sam iznenađen uslovima i procedurama u ovoj zdravstvenoj ustanovi, istakao je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar nakon sastanka s rukovodstvom i kolegijumom bolnice u Bijeljini. Prema njegovim riječima, najvažnija je želja direktora bijeljinske bolnice da se ide dalje.

- Hiljadu porođaja godišnje, dve angio sale sa najsloženijim procedurama koje se rade, sa najavom tavi procedure, sa ekelktrofizilogijom , sa dva skenera, sa magnetom, sa urgentnim blokom. Smatram da je najvažnija želja vašeg direktora da ide dalje i da pokuša da svojim kontaktima pomogne svim građanima u Semberiji dovođenjem novih ljekara, i dovođenjem novih investicija, da se proširenje kapaciteti ove bolnice - naglsio je Lončar.

Srbija će pomoći planirano proširenje kapaciteta bolnice i usavršavanje medicinskog kadra, sve to zahvaljujući dobroj volji i energiji koja ovdje već postoji.

- Sem toga što je cijeli život posvetio da pomogne pacijentima, posebno najmlađim, ja sam u direktoru bijeljinske bolnice vidio čovjeka koji ima želju da pomogne još više i onda mi je mnogo lakše da predsjedniku Vučiću i u Vladi Srbije kažem da tu treba pomagati i ulagati. Molim građane, iskoristite ovu priliku. Na mnogo sam mjesta bio i rijetko se gdje nalazi tolika energija i rijetko se gdje nalazi da neko ima viziju da to uradi, ako ne iskoristite, nemojte se sutra kajati, da vam neko nije rekao - rekao je Lončar.

Veliki broj ljekara i medicinskog osoblja iz Bijeljine školovao se u Beogradu, Novom Sadu i drugim centrima, a specijalizacije u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, organizuju se i danas

Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

- Ljekari svi naše bolnice su se školovali, od fakultetskih dana, do specijalizacija, doktorskih studija, u Beogradu. Mi jednostavno dugujemo zahvalnost beogradskom univerzitetu, naravno i novosadskom jer smo nekako svi na njih naslonjeni - poručio je Lazić.

Više od 20 vrhunskih ljekara specijalista iz Srbije stalno je angažovano u bolnici u Bijeljini, čime doprinose razvoju ove zdravstvene ustanove i boljim zdravstvenim uslugama za pacijente. Direktor bolnice Mikajlo Lazić najavio je zapošljavanje najboljih diplomiranih studenata medicine iz Bijeljine i najboljih đaka srednjih medicinskih škola.