latinica  ћирилица
25/09/2024 |  22:11 ⇒ 26/09/2024 | 09:27 | Autor: RTRS

Šobot: UKC Srpske doživio ekspanziju; Potvrda i otvaranje Klinike za kardiohirurgiju (VIDEO)

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske posljednjih sedam godina doživio je ekspanziju, što potvrđuje i otvaranje Klinike za kardiohirurgiju na koju se čekalo decenijama, izjavio je Nikola Šobot , načelnik Klinike u emisiji "Telering".
Nikola Šobot - Foto: RTRS
Nikola ŠobotFoto: RTRS

Posao oko organizacije bio je ogroman jer je UKC, kaže, trebalo uvezati sa institutima za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Sremska Kamenica. U Klinici za kardiohirurgiju, tokom dvije godine postojanja, izvedeno je više stotina kardiohirurških zahvata.



- Ne možete uraditi velike stvari ako nemate podršku. Od svog profesora Bojića- direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje sam čuo jednu fantastičnu rečenicu: "Da bi čovjek bio uspješan mora imati prijatelje a da bi bio naročito uspješan mora imati neprijatelje". Uz tu podršku smo uspjeli to da postignemo - imali smo isti cilj. Imao sam podršku i Vlade Đajića i Vlade Srpske, Milorada Dodika. To su takvi projekti gdje morate imati podršku - poručio je Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC-a Republike Srpske.