latinica  ћирилица
25/09/2024 |  22:13 | Autor: SRNA

DEMOS predstavio kandidate u banjalučkom naselju Obilićevo

DEMOS će se u Banjaluci zalagati za razvoj infrastrukture, veće izdvajanje boračkim kategorijama, a fokus će staviti na obrazovanje, poručeno je večeras sa predizbornog skupa u naselju Obilićevo.
DEMOS - Foto: RTRS
DEMOSFoto: RTRS

Nosilac liste DEMOS-a za Skupštinu grada Banjaluka Boran Bosančić rekao je da će se zalagatio za veća izdvajanja sredstava za sanaciju liftova i fasada na zgradama u ovom i drugim naseljima

On je naveo da je DEMOS prvi rekao da nije na adekvatan način riješeno pitanje parkinga u gradu, kao i da naplata nije u skladu sa zakonom, te da Ustavni sud Republike Srpske danas prihvatio njegovu apelaciju i potvrdio da način donošenja pravilnika o naplati parkinga u gradu nije donesen u skladu sa zakonom.

Milenko Vučeta, kandidat DEMOS-a za odbornika, rekao je da će se odbornici DEMOS-a i ubuduće zalagati za izdvajanje veće pomoći porodicama boraca i ratnih vojnih invalida.

Kandidat za odbornika Radmila Kocić Ćućić rekla je da je vrijeme da obrazovanje bude na prvom mjestu i da će se zalagati da se posebna pažnja posveti obrazovanju, od vrtića pa do kraja školovanja.

Ona je istakla da je neophodno da društvo posebnu pažnju posveti i starijim kategorijama stanovništva, posebno penzionerima.

Odbornički kandidat Siniša DŽida rekao je da se posebna pažnja mora posvetiti zelenim površinama, razvoju infrastrukture i sanaciji starijih zgrada, a Petar Malešević je naveo da kao najmlađi kandidat pokazuje da je moguće biti i mlad, i obrazovan, i baviti se politikom.