latinica  ћирилица
26/09/2024 |  14:12 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Raljić: Banjaluka mora ostati pokretač promjena

Republika Srpska nije plijen za lično bogaćenje, nego mjesto na kojem će živjeti i odrastati naša djeca i unuci. Banjaluka je bila i mora ostati pokretač promjena koje će spriječiti sunovrat u koji nas godinama gura aktuelna vlast, rekao je Željko Raljić, predsjednik GO SDS Banjaluka i nosilac odborniče liste SDS-a na tribini ove stranke u banjalučkom naselju Zalužani.
SDS Banjaluka - Foto: Ustupljena fotografija
SDS BanjalukaFoto: Ustupljena fotografija

On je rekao da je ova tribina pokazala da su Banjalučani prepoznali dosljednu i beskompromisnu borbu SDS za interes običnog čovjeka.

- Svojim primjerom smo pokazali da funkcije i lični interes ne smiju biti ispred ideala i ubjeđenja i po tom se razlikujemo od drugih. Čistog obraza izlazimo pred ljude i ne trebaju nam koncerti, šatori sa pečenjem i autobusi ljudi sa strane kako bi smo imali dobar odziv na naše događaje - rekao je Raljić.

Suština programa SDS-a je, navodi Raljić, da svakom Banjalučaninu povećaju kvalitet života u naselju u kojem živi.

- Rekonstrukcija sadržaja u centru ne može nadomjesti činjenicu da se kvalitet života u naseljima pogoršava. Praksa brisanja dječijih igrališta i zelenih površina iz regulacionih planova mora biti zaustavljena. Moramo ispraviti nepravdu prema djeci kojoj je betonsko stubište jedini prostor za igru i naći rješenje kako bi smo bar donekle popravili nanesenu štetu - rekao je Raljić.

Poručio je da problem sa nedostatkom vode u Zalužanima, Kuljanima, Ramićima i Dragačaju mora biti riješen.

- Svjesni smo da to nije moguće uraditi preko noći, ali ja vam dajem riječ da ću dati zadnji atom snage da se to uradi. Očekujem se da ćemo imati dovoljan broj odbornika kako bi smo u Skupštini grada bili presudan faktor i da bi smo mogli riješiti ovaj, ali i druge probleme u gradu - istakao je Raljić.