latinica  ћирилица
26/09/2024 |  20:18 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Čubrilović: Očekujemo 100 odborničkih mjesta u Srpskoj

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da je cilj ove stranke na predstojećim lokalnim izborima osvaji 100 odborničkih mjesta u Republici Srpskoj.
DEMOS-a Prnjavor - Foto: SRNA
DEMOS-a PrnjavorFoto: SRNA

Čubrilović je u Orašju kod Prnjavora istakao da se u skoro svim lokalnim zajednicama u Srpskoj može konstatovati uzlazna podrška građana zbog čega očekuje da ukupni rezultat bude bolji nego na prošlim lokalnim izborima.

- DEMOS je politička opcija koja gaji dobre odnose i unutar koalicije i među građanima, mislimo da tu energiju prenesemo i na ostale političke opcije. U ovo vrijeme treba nam što veći stepen jedinstva i zato ćemo podržavati one stavove koji znače boljitak za sve građane -  rekao je Čubrilović.

Smatra realnim da u Prnjavoru očekuje tri odbornička mandata.

Nosilac liste DEMOS-a za Skupštinu grada Mile Šljivić rekao je novinarima da na lokalne izbore izlazi sa mladom i kvalitetnom listom, ljudima koji znaju prepoznati probleme Prnjavorčana i koji će se zalagati za njihovo rješavanje.

On je istakao da je njihov cilj osvajanje tri odbornička mandata i napomenuo da imaju korektnu saradnju sa gradonačelnikom Darkom Tomašem, ali i da još uvijek nije potpisan koalicioni sporazum o podršci na predstojećim izborima.