latinica  ћирилица
13/05/2024 |  15:24 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

U Republici Srpskoj će narednih dana biti nestabilno i promjenljivo vrijeme uz smjenu sunca i oblaka, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Vrbas - Foto: RTRS
VrbasFoto: RTRS

Sutra će biti nestabilno i pretežno oblačno, biće kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom uglavnom u južnim predjelima, a tokom dana i kraćih sunčanih intervala, pretežno na sjeveru i krajnjem jugu.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od devet do 14, u višim predjelima od pet, a dnevna od 15 do 23, u višim predjelima od 10 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 15. maja, tokom jutra biće uglavnom sunčano u većini krajeva, lokalno uz rijeke i po kotlinama moguća je magla. U nastavku dana uslijediće jače naoblačenje, te se očekuju padavine od juga i zapada dalje ka sjeveru i istoku, dok će uglavnom suvo ostati na sjeveroistoku. Kasnije poslije podne i uveče uslijediće razvedravanje na jugu.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od osam na istoku do 14 na jugu, u višim predjelima od četiri, a dnevna od 17 na istoku do 24 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 16. maja, biće toplije, nestabilno i promjenljivo uz smjenu sunca i oblaka, a lokalno se očekuje kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Na istoku i jugu biće nešto sunčanije.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od osam stepeni na jugozapadu do 15 na jugu Hercegovine, u višim predjelima od pet stepeni, a dnevna od 22 na jugu do 27 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Јoš toplije biće u petak, 17. maja, ali i dalje nestabilno uz prolazak padavinske zone od juga i zapada ka istoku i sjeveru. Biće kiše ili pljuskova sa grmljavinom, dok su lokalno moguće nepogode uz jače pljuskove. U nastavku dana uslijediće postepeno razvedravanje, prvo na zapadu.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od devet do 16, a dnevna od 24 na jugu do 29 na sjeveru, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.