latinica  ћирилица
15/05/2024 |  13:45 | Autor: sputniknews.com

Nadal donio odluku o posljednjem Rolan Garosu

Legendarni španski teniser Rafael Nadal odlučio je da otputuje u Pariz i da zaigra na svom posljednjem Rolan Garosu, turniru koji mu je donio 14 od ukupno 22 grend slem titule.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI)

Španski "AS" izašao je u javnost sa informacijom da će Nadal poslije lake eliminacije na Mastersu u Rimu od Huberta Hurkača u dva seta, gdje je osvojio svega četiri gema (6:1, 6:3), ipak zaigrati na Rolan Garosu.

Predviđeno je da "bik Majorke" iduće nedjelje krene put Pariza sa idejom da zaigra posljednji put na njegovom omiljenom turniru, koji nerijetko nazivaju njegovom drugom kućom.

Kako je naveo "AS", Nadal će trenirati na svojoj Akademiji prije nego što bude otputovao za Grad svjetlosti sa namjerom da uzme učešće na Rolan Gaorus.

- Ne želim da igram na Rolan Garosu ako ne budem 100 odsto spreman i ako ne mogu da pružim maksimum, kao što je to bio slučaj u Barseloni ili u Madridu. To je poseban turnir u mojoj karijeri i ima toliku emotivnu vrijednost. Biće teško ako ne uspijem da budem tamo, igraću samo ako se osjetim konkurentnim - rekao je nedavno Nadal, da bi "AS" poslije toga lansirao vijest da će veliki šampion biti na drugom grend slemu u sezoni.