latinica  ћирилица
16/05/2024 |  22:22 ⇒ 22:28 | Autor: SRNA

"Neke zemlje trpe ogromne pritiske uoči sjednice Generalne skupštine UN"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da uoči sjednice Generalne skupštine UN neke zemlje trpe ogromne pritiske, te istakao da će Mađarska sigurno glasati protiv rezolucije o Srebrenici i da je siguran da za rezoluciju neće glasati ni Slovačka, ni Kipar.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

Vučić je rekao i da je gotovo siguran da će Kina glasati protiv rezolucije o Srebrenici, kao i UAE, Bahrein.

- Razgovarao sam sa predsjednikom Kine Si Đinpingom lično o tome i on je meni ukazao na to koliko mu je odvratno sve što rade protiv Srbije - rekao je Vučić i istakao da je Si odgovoran i ozbiljan čovjek.

On je istakao da Srbija radi sve što može, ali da je Srbija mala zemlja u odnosu na liniju Berlin-London-Vašington koja se zalaže za usvajanje te rezolucije.

- Za sedam dana, baš u ovo vrijeme će, pretpostavljam, da se završi sjednica Generalne skupštine UN. Oni će formalno da pobijede. I večeras smo se borili, i večeras smo konačno dobili potvrdu za neke da će da budu uzdržani - rekao je Vučić za RTS.

Neki koji su bili uzdržani, naveo je Vučić, pod pritiskom su ih natjerali da budu protiv.

- Uzdržani i protiv su oni koji nisu htjeli da glasaju za rezoluciju. Znam pod kakvim su pritiskom zemlje i znam kako nam se neki prijatelji izvinjavaju. I to prijatelji dokazani i pokazani više puta - rekao je Vučić.