latinica  ћирилица
20/08/2014 |  16:41 | Autor: Glas Srpske

Majdov peti na OI mladih

Јedini predstavnik Srbije u džudou Nemanja Majdov zauzeo je petu poziciju na Olimpijskim igrama za mlade koje se održavaju u kineskom Nanđingu.

Takmičar iz Istočnog Sarajeva koji sa uspjehom nastupa za beogradsku Crvenu zvezdu u kategoriji do 81 kilogram je u izuzetno jakoj konkurenciji 24 džudista iz cijelog svijeta ostvario dvije pobjede. Bio je nadomak finala, ali ga je u polufinalu zaustavio Rus Mihail Igolnikov. 

Majdov je pred odlazak u Kinu najavljivao dobar rezultat i to je i ostvario. Takmičenje je otvorio na najbolji mogući način. Iponom je porazio Frančeska Aufijerija iz Malte, a onda se u četvrtfinalu sastao sa svjetskim prvakom Kanađaninom Luisom Kriber-Gagnonom. Velika želja, motiv i kvalitet osamnaestogodišnjeg srpskog takmičara došli su do izražaja, pa je Majdov ostvario veliku pobjedu i plasirao se u polufinale. Nažalost, "sagorio" je od želje da osvoji medalju, što je iskoristio ruski predstavnik Mihail Igolnikov i iponom obezbijedio finale. U borbi za bronzanu medalju Nemanja je izgubio od Kubanca Ivana Felipea Silve Moralesa.

"Dobro sam otvorio turnir, a potom sam pobijedio i svjetskog prvaka, ali, nažalost, kasnije sam poražen. Bio sam blizu medalje, ali nisam imao ni dovoljno sreće. Poraz u polufinalu mi je poremetio koncentraciju, jer sam bio nadomak finala. Šta da se radi? Idemo dalje i ovo je samo početak i škola za naredna takmičenja" - rekao je Majdov.

Ovo je za Majdova prva godina u kojoj se takmiči u konkurenciji do 81 kilogram i već je ostvario zapažene rezultate na brojnim takmičenjima kako na domaćem tlu, tako i na evropskim i svjetskim takmičenjima.