X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица

RADIO I TV TAKSA

Radio-televizija Republike Srpske je, zahvaljujući Vašem redovnom plaćanju RTV takse, poštovana kao jedan od ekonomski najstabilnijih javnih subjekata u Republici Srpskoj i BiH.


NOVI NAČINI PLAĆANJA RTV TAKSE

U namjeri unapređenja dostave računa i pojednostavljenja načina plaćanja, te radi umanjenja troškova uplate, svi obveznici mogu odabrati jedan od dva dodatna modela:

 1. 1. Elektronska pošta - dostava računa za RTV taksu na adresu elektronske pošte obveznika (promjena modela se vrši slanjem zahtjeva na imejl adresu );
 2. 2. Plaćanje putem trajnog naloga (zahtjev za dostavu podataka neophodnih za ovaj vid plaćanja slati na adresu ).
*Uplatu elektronskim putem bez provizije, možete izvršiti na žiro račun RTRS-a 55500701498944-54 otvorenog kod NOVE BANKE AD BANJA LUKA.


PRIЈAVITE POSЈEDOVANJE RADIO ILI TELEVIZIЈSKOG PRIЈEMNIKA!!!

Ovdje možete naći obrasce za prijavu radio ili televizijskog prijemnika. Popunjene obrasce šaljite na adresu:

ЈP „RADIO TELEVIZIЈA REPUBLIKE SRPSKE“
SLUŽBA RTV TAKSE
TRG REPUBLIKE SRPSKE BR.9
78 000 BANJA LUKA
rtvtaksa@rtrs.tv

Obrazac za prijavu novog pretplatnika - promjenu adrese:  doc download   doc download

Obrazac za odjavu RTV takse:  doc download   doc download

*Obveznik je odgovoran za tačnost podataka nevedenih u izjavi, kojom istovremeno daje saglasnost za neposrednu kontrolu navoda iz iste od strane ovlaštenih kontrolora RTRS-a.


 

TAKSA NA POSЈEDOVANJE
RADIO ILI TELEVIZIЈSKOG PRIЈEMNIKA

 • Svako domaćinstvo i pravno lice na području RS i Distrikta Brčko koje posjeduje fiksni telefonski priključak Telekoma Srpske dužno je RTV taksu plaćati putem telefonskih računa, koje im ispostavlja Telekom Srpske.
 • Domaćinstva na navedenim područjima koja nisu korisnici fiksnih telefona RTV taksu plaćaju putem priznanica za radio-televizijsku taksu, koje im dostavljaju inkasanti RTRS-a.
 • Pravna lica su dužna plaćati RTV taksu za svaki radio ili televizijski prijemnik.
 • Јavne ustanove, obrazovne i ustanove za socijalnu pomoć, radio-televizijske stanice i pravna lica koja se bave proizvodnjom, prodajom, servisiranjem, instaliranjem i iznajmljivanjem radio ili televizijskih prijemnika plaćaju jednu RTV taksu po ustanovi, prodavnici, poslovnici ili ispostavi.
 • Pravnim licima koja posjeduju više prijemnika, a nisu obuhvaćena naplatom RTV takse telefonskim računima (moteli, hoteli i dr) RTRS dostavlja fakture.
 • Svako domaćinstvo plaća jednu RTV taksu, samo za jedan prijemnik bez obzira na ukupan broj prijemnika.
 • Ukoliko u jednoj kući ima više domaćinstava svako domaćinstvo izmiruje svoju obavezu.
 • Korisnici kablovske televizije su obavezni da RTV taksu plaćaju RTV emiterima, a vlasnik kablovskog operatera dužan je da to naglasi u ugovoru koji sklapa sa pretplatnikom.
 • Obaveze plaćanja RTV takse nije oslobođena ni jedna kategorija domaćinstava (invalidi, RVI, paraliza, žalost, korisnici socijalne pomoći i drugih subvencija)
 • Tehnička neispravnost prijemnika ne oslobađa obaveznika obaveze plaćanja RTV takse.
 • Ukoliko je pretplatnik iz bilo kog razloga propustio da RTV taksu plati redovnim putem, može to učiniti na žiro račun RTRS-a kod banke:
  - NOVA BANKA AD BANJA LUKA; 55500701498944-54
  sa navedenim pretplatničkim brojem ili brojem telefona i naznakom za koje mjesece uplaćuje RTV taksu. Prilikom uplate ne plaća se provizija.
 • Svako domaćinstvo i pravno lice dužno je prijaviti RTRS-u nabavku radio ili televizijskog prijemnika u roku od 30 dana od dana nabavke, ako se tom nabavkom za njega stvara obaveza plaćanja RTV takse.
 • Svako domaćinstvo obavezno je RTRS-u prijaviti promjenu adrese stanovanja, a pravno lice promjenu sjedišta.
 • Svako domaćinstvo dužno je RTRS-u prijaviti promjenu posjednika radio ili televizijskog prijemnika (otuđivanje prijemnika ili smrt posjednika).

Sve informacije o obavezi i načinima plaćanja RTV takse, te izmirenju zaostalih utuženih i neutuženih dugovanja, obveznici mogu dobiti na brojeve telefona:
-PC Banja Luka 051/339-911; 339-912; 339-947
-PC Prijedor 052/240-201
-PC Bijeljina 055/204-901 ili na adresu

ЈP „RADIO TELEVIZIЈA REPUBLIKE SRPSKE“
SLUŽBA RTV TAKSE
TRG REPUBLIKE SRPSKE BR.9
78000 BANJA LUKA


OBAVЈEŠTENJE

Obavještavamo vas da je Radio - televizija Republike Srpske, u dobroj namjeri da unaprijedi komunikaciju između naših pretplatnika u Hercegovini i Službe za naplatu RTV takse, osnažila pretplatničke punktove u gradu Trebinju i opštinama: Nevesinje, Bileća i Gacko.

Unapređenja bi trebala da doprinesu bržem i lakšem izmirenju ove zakonske obaveze, posebno, plaćanju duga utvrđenog na osnovu odluka Osnovnog suda u Trebinju i njegovog odjeljenja u Nevesinju. Sve obaveze, nastale po ovom osnovu, kao i obaveze po osnovu redovnog plaćanja RTV takse možete izmiriti u poslovnom centru RTRS-a u Trebinju, na lokalitetu Petkovića Bašta, ili u razgovoru s našim ovlašćenim radnicima/inkasantima/:

1. U NEVESINJU RADOMIR TAMINDŽIЈA, telefon 065/226-155.
2. U BILEĆI ŽELJKA KOSЈERINA , telefon 066/ 155-050.
3. U GACKU OLIVERA VUKOVIĆ , telefon 065/607 028.
4. U TREBINJU ŽARKO DRAGOVIĆ , telefon 065 /009-640.