latinica  ћирилица
12/12/2014 |  00:03 | Autor: B92

Mijailović predsjednik Zvezde

Glasanje za novog predsjednika fudbalskog kluba Crvena zvezda završeno je tokom popodneva, a trijumfovao je Svetozar Mijailović – jedini kandidat.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Izborna komisija u sastavu Matija Radojičić (predsjednik), Ivan Šebek (zamjenik predsjednika komisije), Zoran Ivković (član), Stanislav Nikolić (Član) i Dragana Vitorović (Član) iznela je podatke vezane za treće po redu izbore za predsjednika kluba i utvrdila da nije bilo bitnijih povreda odredaba Pravilnika o izborima FK Crvena zvezda.

Glasanje je trajalo u srijedu i četvrtak od 10.00 do 20.00, a da bi novi predsjednik bio izabran bio je potreban jedan glas članova kluba.

Komisija je utvrdila da je ukupan broj birača bio 3.843. Na izborima je glasalo 243 člana (6,32%), i to 191 član na biračkom mjestu, i 52 člana elektronskim putem. Od 243 glasova, 47 je nevažećih, dok je 196 važećih glasova, odnosno listića.

Јedini kandidat na predsjedničkim izborima, Svetozar Mijailović, osvojio je 196 glasova, odnosno 80,66% od broja članova koji su glasali, pa je na taj način potvrđeno da je izabran za novog predsjednika FK Crvena zvezda.

Mijailović je od juna bio vršilac dužnosti, pošto je Dragan DŽajić napustio mjesto predsednika Zvezde poslije osvojene šampionske titule, prve poslije šest sezona.

Zvezda će 21. decembra održati Skupštinu kluba, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, odnosno članovi Upravnog odbora.