latinica  ћирилица
01/09/2015 |  10:50 | Autor: RTRS

Ministar Gluhaković na strateškom forumu na Bledu (AUDIO)

Zajednički nastup na turističkom tržištu i ostvarivanje saradnje sa zemljama regiona u ovoj oblasti jedan su od ciljeva razvoja turizma u Republici Srpskoj, kaže za RTRS ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković koji učestvuje na desetom strateškom forumu na Bledu. Tema ovogodišnjeg foruma je "Vizije novih partnerstava".


Ministar Predrag Gluhaković na Bledu - Foto: SRNA
Ministar Predrag Gluhaković na BleduFoto: SRNA

Osim Gluhakovića, među učesnicima foruma su i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Slovenije Borut Pahor, generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, te brojni drugi evropski i svjetski zvaničnici.

Gluhaković je jedini učesnik foruma iz BiH iz oblasti turizma.

"Nama iz Republike Srpske je sigurno čast što smo dobili poziv da učestvujemo i da pokušamo da uspostavimo još širu saradnju sa zemljama u regionu, zemljama koje su daleko, daleko ispred nas, vezano za promociju i stvaranje novih proizvoda u turizmu", istakao je Gluhaković u izjavi za RTRS.

Na dnevnom redu foruma biće i rasprava o promjenama koje su potrebne u svjetskoj politici zbog izazova masovne migracije, međunarodnom terorizmu i klimatskim promjenama, ali će izbjeglička kriza svakako biti u centru pažnje.