latinica  ћирилица
18/03/2017 |  12:37 | Autor: RTRS

Muslin otkrio zašto ne zove Ljajića

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin odgovarao je na pitanja studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Muslin je studentima otkrio kada i zašto je odlučio da se bavi trenerskim poslom, odnosno kako se pripremao za posao trenera i koje osobine i veštine je potrebno da ima vrhunski trener današnjice, ali i koji sve problemi prate rad trenera.

Studenti su postavljali brojna pitanja, a jedno od njih je bio i razlog zbog kog ne zove Adema Ljajića u selekciju Srbije, iako igra dobro u dresu Torina kod Siniše Mihajlovića.

- Kada smo se sastali prvi put pred prijateljske utakmice, taj mladi igrač nije igrao ni na jednoj od njih. Pozvao sam ga i rekao sam: "Ne vidim te u odnosu na poziciju koju igraš. Izmijenili smo sistem igre, ne mogu da te uklopim. Hajde ti mi sad kaži šta možeš ovdje da igraš"". On me je gledao, i nije mogao da mi kaže. Odgovorio je:"Hvala vam, prvi put da mi je neko rekao zašto ne igram": Odgovorio sam mu:"Nemam razloga da te lažem, pozvao sam te, jer smo igrali tri prijateljske utakmice i htio sam da vidim što više igrača, jer nisam mnogo znao". Znao sam ove što igraju u inostranstvu, ove mlađe manje, jer nisam bio u Srbiji dugo godina. Nije bilo razloga da i njemu ne dam šansu, i bilo mi je stvarno teško da ga stavim. I bio sam iznenađen da mi je to rekao da mu je neko prvi put rekao u istinu - odgovorio je Muslin.

U vezi sa možda i najboljeg igrača Lacija ove sezone Sergeja Milinković-Savića kog još nema u A timu, Muslin kaže:

- Svi mi griješimo svakog dana. Nadam se da će Milinković-Savić napredovati i da ću ga jednog dana zvati, kad budem smatrao da nam je potreban. Nadam se da će budući rezultati potvrditi da sam napravio pravi izbor - zaključio je Muslin.