latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:35 ⇒ 11:35 | Autor: RTRS

Bivši član uprave Agrokora ponudio dokument kojim direktno tereti Todorića

Bivši član uprave "Agrokora" Mislav Galić na današnjem saslušanju u Županijskom državnom tužilaštu u Zagrebu ponudio je istražiocima dokumente kojima direktno tereti bivšeg vlasnika ovog posrnulog koncerna Ivicu Todorića.
Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Ivan Crnjac, Ivica Todorić, Piruška Canjuga, Ante Todorić i Mislav Galić  (Foto: Davor Davor Pongračić / CROPIX) -
Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Ivan Crnjac, Ivica Todorić, Piruška Canjuga, Ante Todorić i Mislav Galić (Foto: Davor Davor Pongračić / CROPIX)

Galićev branilac Dubravka Krlec kaže da je njen klijent iznio odbranu i da je odbacio optužbe da je učestvovao u donošenju finansijskih odluka s obzirom na to da sjednice uprave "Agrokora" nisu održavane.

Ona je navela da je Galić u sklopu svoje odbrane predao dokument iz kojeg proizilazi da je Ivica Todorić bio zadužen za donošenje finansijskih odluka u "Agrokoru", prenose hrvatski mediji.

Galić je bio izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu Hrana i šef Uprave Јamnice.

Osim Galića, pred istražiocima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva jutros su ispitani i drugi osumnjičeni u slučaju "Agrokor".

Istragom je obuhvaćeno 15 lica, a juče je uhapšeno njih 12, dok članovi porodice Todorić, osnivač "Agrokora" Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, za sada nisu dostupni hrvatskim institucijama i svi se nalaze u inostranstvu, odnosno u Londonu.

Uhapšeni su uglavnom bivši članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", a među njima je i zet Ivice Todorića, Hrvoje Balent, kao i dvoje zaposlenih iz revizorske kuće "Bejker Tili" koja je radila revizorske izvještaje za posrnuli hrvatski koncern.

Јutros je prvi ispitan Damir Kuštrak, bivši član uprave "Agrokora", jedini član bivšeg rukovodstva kojeg je vanredni povjerenik za "Agrokor" Ante Ramljak uzeo za savjetnika, a potom i bivši član "Agrokorove" uprave Piruška Canjuga.

Kuštrak i Canjuga su negirali krivicu, osporavajući tvrdnje tužilaštva da su imali veze sa domošenjem finansijskih odluka u koncernu.

Na ispitivanje su stigli i nekadašnji članovi uprave "Agrokora" Tomislav Lučić i Ljerka Puljić, a nakon njih trebalo bi da bude ispitan i Ivan Crnjac, čiji advokat kaže da će se on najvjerovatnije braniti ćutanjem.

Odbrana očekuje da će tužilaštvo nakon ispitivanja za sve osumnjičene zatražiti istražni zatvor.

Izvor: Srna