latinica  ћирилица
04/07/2019 |  09:26 ⇒ 10:20 | Autor: Večernje novosti

DŽudi Marej: Novak je moj favorit

Toliko je raznovrstan igrač, dugo je u vrhu, voli Vimbldon, zna na šta se sve svodi - rekla je majka Endija Marija
DŽudi Marej (Foto: Tennis365) -
DŽudi Marej (Foto: Tennis365)

Godinama su Novak Đoković i Endi Marej bili ogromni rivali na terenu. Јedan drugome su "oduzimali" pehare... Ipak, daleko veće i duže od rivalstva je prijateljstvo dvojice tenisera, koji su praktično istovremeno zakoračili na glavnu scenu, a daleko prije toga zajedno i odrastali na teniskim terenima.

Јedan od najbližih svjedoka zajedničkog uspona prvog britanskog vladara Vimbldona i jednog od najboljih ikada, Endija i Novaka, je DŽudi Marej. Iako je gospođa mama Mari katkad znala da iznese direktno šta joj leži na srcu, što se mnogima nije svidjelo, ne samo u Srbiji, već i šire, na velikom dijelu evropskog kontinenta i u svijetu, znala je da oduševi i iskrenošću. Tako je i sada, kada je na pitanje novinara Sportkluba ko je glavni favorit, dala direktan odgovor.

- Novak mora da bude favorit, ima nevjerovatan skor ovdje. Toliko je raznovrstan igrač, dugo je u vrhu, voli Vimbldon, zna na šta se sve svodi, osvojio je veliki broj grend slemova, razumije kako treba da se pripremi za to, kako da se izbori sa dvonedjeljnim naporom takmičenja - rekla je DŽudi Marej, koja za razliku od mnogobrojnih roditelja iza sebe ima i tenisku karijeru, kao igrač, ali i kao trener.

Stoga, kada priča o tenisu, ne govori iz ugla nekoga ko iz "druge ruke", preko sinova Endija i DŽejmija, poznaje bijeli sport, već kao stručnjak koji je upoznat koji put dovodi do vrha.

- Sve se svodi na fokus, pošto je takmičenje dugo. Poznajem Novaka od njegove 11, ili 12. godine. Endi i on su vršnjaci. Prelijepo je bilo pratiti njegovu karijeru. Dobri smo prijatelji sa njegovom porodicom, sa njegovom suprugom i djecom. Bilo je lijepo vidjeti taj put, kako su igrali na turnirima, do njihove dominacije u tenisu. Novak je moj favorit za novu titulu - jasno je poručila DŽudi Mari za koga će navijati.