latinica  ћирилица
MUZIČKA PRODUKCIЈA | 12/07/2023 | 21:29

Prvo "USB" izdanje kompozicija Igora Paspalja u produkciji RTRS-a (VIDEO)

Muzička produkcija Radio-Televizije Republike Srpske večeras će u Art dvorištu Banskog dvora promovisati svoje prvo "USB" izdanje pod nazivom "Into the Blue" - gitariste i kompozitora Igora Paspalja.

Igor Paspalj

Igor Paspalj je, prema ocijeni časopisa "Guitar World", proglašen je za najboljeg gitaristu 2020. godine u kategoriji muzičara koji sviraju električnu gitaru.

- "USB" izdanje znači da je definitivno došao kraj "CD" i "DVD" formatu. Na pltformama je novi trend u svijetu. Smislili smo novi nosač zvuka, jer "USB" je još uvijek prihvatljiv model. Ovaj način je na kraju i mnogo jeftini od rezanja na "CD" - rekao je Dejan Dejanović, rukovodilac Muzičke produkcije RTRS.

Ističu da su zadovoljni finalnim proizvodom.

 

 

- Na "USB" se nalazi 12 kompozicija, raznih stilova. Јa sam autor svih kompozicija, osim jedne. Skupio sam nekoliko kompozicija koje sam plasirao na Јutjub, gdje su ljudi izrazili želju da to i izdam - dodao je kompozitor Igor Paspalj za naš Јutarnji program.

Pored ovog, Dejanović je istakao, da je u cilju kuće da promovišu naše muzičare, sa prostora Republike Srpske, BiH, ali i regiona.

- Ne morate biti kao Igor Paspalj, ali ako imate kvalitetan i zanimljiv materijal, pošaljite našim producentima i mi ćemo vam dati podršku - kaže Dejanović.

U produkciji RTRS urađena su i dva spota za kompozicije Igora Paspalja.

 

Drugi spot možete takođe pogledati na našem Јutjub kanalu.

Goran Kuruzović