X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Razbudilnik
09:00 | utorak, 17. Јanuar
Razbudilnik: ЈUTRO I RADIO SU IZ ISTE PRIČE
Srpsku je zahvatio drugi sniježni talas ove zime. U Banjaluci, ali i u mnogim drugim dijelovima Republike Srpske, odgovor na prvi snijeg je bio mnogo bolji nego prošle godine. Problema je ipak bilo i nisu svi zadovoljni. Mnogi su se u programu Radija RS žalili na loše čišćenje autoputa 9. januar, nekih regionalni dionica, prigradskih i seoskih puteva, ali i trotoara u gradovima i opštinama Srpske. Zato vas u Razbudilniku pitamo: Da li ste zadovoljni radom zimskih službi?
Studiorum
20:00 | utorak, 17. Јanuar
Studiorum: Energija i klimatske promjene
Kako doći do obnovljivih izvora energije i staviti ih u funkciju zadovoljenja potreba i prohtjeva savremenog čovjeka? Kako zaustaviti posljedice očiglednih klimatskih promjena? Mnogo je danas ovakvih i sličnih pitanja vezanih za zaštitu životne sredine. Međutim, kao što dugo traje proces uništavanja čovjekovog prirodnog staništa, za pretpostaviti je da će i proces njegove obnove još duže trajati. U ovom kontekstu večeras u emisiji govorimo o programu: “Energija i klimatske promjene”. Sagovornik nam je Miodrag Dakić, koordinator pomenutog programa u ime Centra za zaštitu životne sredine Banjaluka.
Dobro veče, čovječe
20:00 | srijeda, 18. Јanuar
Dobro veče, čovječe: večernje putovanje kroz život-
Svoju životnu i profesionalnu priču s nama će podijeliti Banjalučanka, glumica- lutkar u penziji, Nevenka Rodić koja je i upravnica ovdašnjeg Dječjeg studija glume „Roda“. Rođena da bude glumica Rodićeva je postala vječiti zaljubljenik, ali i zarobljenik igre i teatra kojima se svim bićem predala . Nesebično darujući glas kojim je izvajala desetine likova i bojeći osjećanja, Nevenka Rodić je vječno zavoljela pozorište u sebi, ali i sebe u pozorištu. Odlaskom u penziju, posvetila se pedagoškom radu sa djecom i rediteljskim izazovima. Srijeda, 20 časova, dobro došli!