X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Izvornik
11:00 | nedjelja, 26. Februar
Izvornik: Emisija izvorne narodne muzike
Poštovani slušaoci, nadamo se da će i nedjeljnih 60-tak minuta u emisiji „Izvornik“ pomoći našoj misiji zvanoj: „Spašavanje narodnog blaga od zaborava i njegovo vaskrsenje u modernim vremenima“. Sudeći po povratnim informacijama koje dobijamo od vas, na dobrom smo putu. U prethodnim emisijama govorili smo o funkciji i formi u narodnoj muzici, posebno u narodnom pjevanju. Saznali ste da su se pjesme postepeno odvojile od obreda i počele da žive na drugačiji način. Neke od njih vezale su se za razne događaje iz života: svadbe, slave, kopanje ili žetvu, ili su postale toliko funkcionalno slobodne da su mogle da se izvode uvijek, bez obzira na to o kojoj se prilici radi. Takvim pjesmama nastavljamo serijal.
Razbudilnik
09:00 | ponedjeljak, 27. Februar
Razbudilnik: Јutro i radio su iz iste priče!
Nekada je skromnost vrednovana kao vrhunska vrlina, bila je preduslov za razvoj drugih karakternih osobina koje krase "dobrog čovjeka", a stara izreka je govorila: “znak velikana je skromnost, a sitnodušje se vozi u kočiji samoljublja”. Međutim, definicija ove karakterne osobine toliko se promjenila da u moderno vrijeme nije ništa drugo nego gušenje sopstvenih potencijala, blokator energije i izvor mnogih problema, naročito kada su u pitanju poslovni odnosi. Da li se skromni rađamo ili to postajemo i da li je skromnost danas na "listi" poželjnih osobina?
Dobro veče, čovječe
20:00 | srijeda, 01. Mart
Dobro veče, čovječe: večernje putovanje kroz život
Družićemo se sa Banjalučaninom koji je, iako ima tek trideset godina, obavljao rukovodne funkcije u renomiranim svjetskim firmama. Borislav Tadić je informatičar, master informacionih tehnologija i ekonomije i potpredsjednik Dojčetelekoma, najveće multinacionalne telekomunikacione korporacije. Marljiv đak, vrijedan student, Tadić je na najbolji način sublimirao obrazovanje i vlastite sklonosti. Osnivač je više više stručnih i akademskih organizacija, dobitnik brojnih stručnih priznanja, autor višr naučnih radova. Ovaj mladi čovjek osvojiće vas neposrednošću, srčanošću i pozitivnom energijom, koju nesebično dijeli sa sagovornicima. Srijeda, 20 časova, emisija „Dobro veče, čovječe! Dobro nam došli!