X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike
22:15 | petak, 24. Mart
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike: Emisija klasične muzike
LJubiteljima klasične muzike i večeras preporučujemo izbor popularnih dijela iz opusa najslavnijih svjetskih kompozitora. U redovnom terminu od 22 časa i 15 minuta, poslušajte "Uvod i rondo kaprićozo" Kamija Sen Sansa, završni stav simfonije za gudače Feliksa Mendelsona, treći stav iz klavirskog koncerta u a-molu Edvarda Griga i prvi stav simfonije u C-duru Žorža Bizea.
Izvornik
11:00 | nedjelja, 26. Mart
Izvornik: Emisija izvorne narodne muzike
Mnogi su vjerovali da su Crnogorci znali samo za gusle. Međutim, njihova muzika nije ničim omeđena...slobodna, lahorasta, sjetna. Malo je toliko osjećajnih, emotivnih pjesama kao što su crnogorske. Bogatstvo motiva, način prikazivanja osjećanja, prevazilazi i one nama najosjećajnije. Dopadljive i melodične, dugo žive u narodu ne prepuštajući se zaboravu. O njima vam, poštovani slušaoci pričamo u našem nedjeljnom druženju.
Razbudilnik
06:00 | ponedjeljak, 27. Mart
Razbudilnik: Јutro i radio su iz iste priče
Pomjeranje kazaljki u zapadnoj Evropi uvedeno je početkom 70-ih godina prošlog vijeka, uz obrazloženje da se time "produžava" dan, postižu uštede u potrošnji električne energije, povećava produktivnost, poboljšava prilagođavanje ljudi i radni dan čini efikasnijim. Od 2002. godine Evropska unija, kao i ostale zemlje u Evropi odredile su da ljetnje vreme počinje posljednje nedelje marta i da se završava poslednje sedmice oktobra. U "Razbuilniku" vas pitamo šta nam to donosi? Kako podnosite promjene računanja vremena?
Dobro veče, čovječe
20:00 | srijeda, 29. Mart
Dobro veče, čovječe: večernje putovanje kroz život
Da li vam je poznato, poštovani slušaoci, da mediteranska ishrana, odnosno hrišćanski post, doprinosi očuvanju zdravlja,čak i da liječi izvjesne bolesti, naročito hronične ? Autori knjige“Post - put u život“ beogradski profesor- doktori Vesna Dimitrijević i Vladimir Vukašinović, tvrde da su hrišćanski post i umjerenost u jelu i piću važni za održavanje duševnog i tjelesnog zdravlja, jer tada tijelu pružamo priliku da se regeneriše i oslobodi toksina. Profesorka Dimitrijević Srećković posvetiće nam se u potpunosti i kroz ličnu i profesionalnu priču odbraniti navedene teze. Slijedeći naučne osnove interne i endokrinološke medicine, tragajući za višem i boljim, profesorka Vesna će nam ispričati vlastita, kao i iskustva svojih pacijenata kojima je pomogla da ozdrave, da postanu roditelji, da steknu duhovni mir.Srijeda, 20 časova! Dobro nam došli!