X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Banjalučka panorama
17:50 | petak, 20. Oktobar
Banjalučka panorama: Na Laušu otriven spomenik poginulim i nestalim borcima .
Banjalučka gradska uprava sufinanisraće sanaciju tri lifta u zgradama starim više od 40 godina-bezbjednost na prvom mjestu. Hrabra sugrađanka već 20 godina bori se s rakom dojke- pozitivna iskustva za one kojima svaki znak pažnje mnogo znači. Premijerom “Pita li iko kako je meni” počinje Međunarodni festival mladog glumca "ZAPLET 09 “-Gradsko pozorište Јazavac – domaćin festivala.
Tamo daleko
13:30 | subota, 21. Oktobar
Tamo daleko: Crnojevići
U prvom od tri djela izuzetno interesantnog razgovora sa Stankom Crnojevićem saznajte kako je Mahmut Bušatlija postao Stanko Crnojević.
Košarka
20:55 | subota, 21. Oktobar
Košarka: PARTIZAN NIS - IGOKEA
Јoš jedno veliko iskušenje za izabranike Dragan Bajića. U utakmici petog kola gostuju u Beogradu, a protivnik je ekipa Partizan NIS-a. Crno bijeli za sada nisu na nvou renomea kluba, ali očekivati je da kako vrijeme odmiče. Miroslav Nikolić, sklopi sve kockice u pobjednički mozaik. Sigurno je da će ekipa Igokee nastojati da iskoristi slabosti domaćina i slavi u dvorani Aleksandar Nikolić što bi bio svakako veliki uspjeh. Utakmicu Partizan NIS – Igokea moćete gledati u prenosu na RTRS-u.
Italijanska liga
12:25 | nedjelja, 22. Oktobar
Italijanska liga: KЈEVO – VERONA
U gradu Romea i Јulije u nedjelju je fudbalski praznik. U gradskom derbiju, Kjevo je domaćin Veroni.“Leteći magarci“ su u gonjem dijelu tabele, zauzimaju osmo mjesto šti je duplo bolje od svog gradskog rivala Verone. Takođe, Kjevo ima i duplo više bodova, 12, u odnosu na Veronu koja je u osam kola osvojila samo šest bodova. Ako je suditi po tim podacima, onda je Kjevo apsolutni favorit. Međutim, činjenica da je to gradski derbi, sve je otvoreno.
Puls života
17:50 | ponedjeljak, 23. Oktobar
Puls života: Liste lijekova - prava pacijenata
U Pulsu života istražujemo - Lista lijekova A i B, koliko pacijenti plaćuju participaciju? Koje kategorije stanovništva su oslobođene participacije?Gost emisije dr Ozren Kordić, tema laparoskopska operacija nadbubrežnih žlijezda .Umorni ste i iscprljeni, vrijeme je za čišćenje ili detoksikaciju organizma, saznajte kako. Crveni ili bijeli luk u ulozi atibiotika. Šta ljekari kažu o tome. Medicina bez granica - preporuke kako ublažiti simptome alergije. Puls života, nedjeljna doza zdravlja.
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 26. Oktobar
Kvadrat na znanje: POLA VIЈEKA OD OSNIVANJA GORAŽDANSKE ŠTAMPARIЈE!
Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci održana je, sad već tradicionalna konferencija "Studentski model Ujedinjenih nacija Banjaluka 2017.", na kojoj budući akademski građani simuliraju rad ovog tijela, ali i od iskusnih diplomata dobijaju vrijedne savjete. U porti Hrama Svetog Đorđa u Novom Goraždu, sagrađenoj sredinom petnaestog vijeka, pronađeni su ostaci manastira u kojem je od 1519. godine radila Goraždanska štamparija, u to vrijeme druga na Balkanu, poslije Cetinjske. Sav ovaj posao uvod je u obilježavanje 500 godina od osnivanja jedne od najstarijih štamparija u Evropi. Veliki jubilej koji zaslužuje svu našu pažnju! Kad se podudare profesorski i učenički entuzijazam i rad, nastaju vrijedne inovacije – primjer iz Elektrotehničke škole u Banjaluci!Konstruisali su, npr. pametni plastenik, mini pivaru i još nekoliko inovacija, čiji su nam rad i demonstrirali!
Riječ vjere
11:20 | subota, 28. Oktobar
Riječ vjere: Religijski program
Na praznik Pokrova Presvete Bogorodice, 14. oktobra počelo je obilježavanje 300 godina pravoslavlja u Rijeci. Molitveno i svečano bilo je u Crkvi posvećenoj Svetom ocu Nikolaju Mirlikijskom o čijoj gradnji govori jedna neobična i poučna legenda. Poput svetih apostola, Isusovih učenika, misionari modernog vremena propovijedaju Evanđelje i pronose Radosnu Vijest među narodima na svim kontinentima. Punih pet godina kao afrički misionar djelovao je fra Јuro Tokalić. Poslije Kelimei-šehadeta, prvog šarta islamskog vjerovanja slijedi namaz ili molitva. Obaveza za muslimane je praktikovanje pet dnevnih namaza u tačno predviđeno vrijeme. Objašnjavamo kako izgleda godišnji ciklus čitanja Tore i kojim redoslijedom se muškarci u sinagogi pozivaju na Toru. urednica Religijskog programa Žana Vukosavljević