X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 27. April
Kvadrat na znanje: Banjaluka u znaku inovatorskih ideja i studentskih manifestacija
Banjaluka je ovih dana, “udarila” svoj 19. sajamski inovatorski pečat! Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2017" pokazala je stvaralaštvo osnovaca, srednjoškolaca, ali i inovacije iskusnih inovatora. Na ovogodišnjoj iniovatrskoj smorti predstavljeno je 330 radova i oko 600 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH, devet azijskih i evropskih zemlja, 18 osnovnih i 21 srednja škola, dva fakulteta i više privatnih preduzeća. Aktivni su bili i studenti koji posljednjih nekoliko dana imaju svoju manifestaciju “ Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci ”. Radionice iz različitih oblasti, sportska takmičenja, upoznavanje budućih studenata sa visokoškolskim ustanovama, studentski forumi, Sajam stipendija i zapošljavanja, samo su dio raznovrsnog programa. O svemu, naravno, opširnije u “Kvadratu na znanje”!
U fokusu
15:00 | četvrtak, 27. April
U fokusu: Bezbjednost i zaštita na radu
Međunarodna organizacija rada od 2003. godine ustanovila je 28. april za Svjetski dan bezbjednosti i zaštite na radu, s ciljem promocije globalnog sprečavanja povreda na radu i profesionalnih oboljenja. Prema podacima Međunarodne organizacije rada godišnje se u svijetu dogodi 317 miliona nesreća, a 6300 ljudi dnevno umre od posljedica povreda zadobijenih na poslu. Kakva je kultura bezbjednosti i zaštite na radu kod nas, u kojoj mjeri se primjenjuje ali i krši postojeći Zakon o bezbjednosti na radu, kako funkcionišu kontrolni organi?
Reportaža
17:10 | četvrtak, 27. April
Reportaža: Šta to Srbija treba da zna o meni?
10 dana - 10 učenika iz cijele Republike Srpske na putovanju kroz Zapadnu i Centralnu Srbiju. Sa njima i naša ekipa. Reportažu pogledajte u četvrtak, 27. aprila 2017. godine u 17 časova i 10 minuta.
LJudovanje
21:15 | petak, 28. April
LJudovanje: U LJudovanju gledajte...
Milan Kuzmić jedan je od gostiju predodređen za LJudovanje. S njim se može o svemu. Ne počinje svoje rečenice sa „Јa“, ne ističe svoje zasluge i ne nameće se svojim znanjima. Osim što je postigao zavidne uspjehe na polju borilačkih vještina i atletske gimnastike, u poeziji i kratkoj prozi, bio je uspješan u svim drugim poslovima kojim se bavio. Poslove nije birao, nije se stidio da isprlja ruke da bi sačuvao obraz. Često je žrtvovao svoj mir i sigurnost zarad mira i sigurnosti drugih ljudi, vodio se principima i slušao savijest, uglavnom na svoju materijalnu štetu i na uštrb svoje karijere i ličnog uspjeha. Saznaćemo kako je raditi u obezbjeđenju premijera, kako štititi ljude i objekte, koja je suština borilačkih vještina, čemu služi poezija, možda i još ponešto. Pjesnik Milan Kuzmić biće s Vama u petak ove nedjelje.
Protokol
22:05 | petak, 28. April
Protokol: U Protokolu gledajte...
Prošlo je prvih 100 dana od dolaska na vlast Donalda Trampa. Analiziramo, da li se nešto promijenilo u američkoj spoljnoj politici? Ko je DŽordž Soroš i šta mu je svijet skrivio? Protesti u Venecueli ulaze u četvrtu sedmicu, a broj poginulih se povećava . Prijeti li građanski rat ovoj, naftom prebogatoj državi?
Đurđevdanci
10:50 | subota, 29. April
Đurđevdanci: NOVI ĐURĐEVDANCI
U potrazi za “Novim Đurđevdancima” obišli smo šest gradova Republike Srpske i postavili pred žiri težak zadatak. Da bi bili sigurni da su donijeli pravu odluku o izboru finalista “Đurđevdanskog festivala”, organizovali su i drugi krug audicija za najuspješnije male pjevače. Konkurencija je zaista bila velika, ali najvažnije je da su se svi dobro zabavili.
Riječ vjere
11:20 | subota, 29. April
Riječ vjere: Religijski program
Srpski pravoslavni narod u njemačkom gradu Filingen-Šveningenu svečano i dostojanstveno dočekao je i proslavio Praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hrista Gospoda. Svetu Vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Arhangela Mihaila služio je episkop frankfurtski i sve NJemačke gospodin Sergije. Svetitelju iz Nursije i zaštitniku Evrope, Svetom Benediktu posvećena je crkva u Čajniču, gdje se već 113 godina okupljaju katolički vjernici na molitvu i misna slavlja. Uoči Lejletu-l-Miradža, koji se obilježava i kao Dan vakifa, dobrotvora započinju aktivnosti, polaganje kamena temeljca za izgradnju džamije Arnaudije u Banjaluci. Rekonstrukcijom ove islamske bogomolje iz 1595. godine biće okončan proces obnove banjalučkih džamija. Većinu svog bitisanja jevrejski narod proživio je u galutu, izvan matične zemlje. Sve jevrejske zajednice u galutu organizovane su po uzoru na zajednicu u Јerusalimu. urednica Religijskog programa Žana Vukosavljević
Tamo daleko
13:30 | subota, 29. April
Tamo daleko: Tamo daleko u Minhenu
Kolega Siniša Јalić i ja boravili smo u Minhenu od 8 do 11.4.ove godine i nimili nekoliko emisija.U prvoj vas vodimo na projekciji dokumentarnof filma "Zločin nad zločinima" koji je 10.4.2017.promovisan u Naučnom institutu za izučavanje posljedica nacionalsocijalizma u Minhenu.
Razgovor sa...
20:15 | subota, 29. April
Razgovor sa...: Lidijom Vukićević
Glumica, koju svi pamte po kovrdžavoj crnoj kosi , uveliko gazi šestu deceniju života, iako po njenom izgledu to nikada niko ne bi rekao. Postala je zvijezda poslije uloga u serijama i filmovima „Bolji život", „Lutalica", „Žikina dinastija", „Vampiri su među nama", „Špijun na štiklama"...Okušala se i u svijetu politike, a najvećim životnim uspjehom smatra sinove Andreja i Davida.
Dokumentarni zapisi Mire Lolić-Močević
17:15 | ponedjeljak, 01. Maj
Dokumentarni zapisi Mire Lolić-Močević: Molitveno sjećanje
U Mlaki logoru za srpski narod Potkozarja u pravoslavnoj crkvi svetog Ilije održano molitveno sjećanje na Pravoslavne Srbe ubijene u sistemu koncentracionog logora Јasenovac ,o životu u Mlaki i povratku nakon Bljeska govorili su nam njeni najstariji stanovnici ,o novootkrivenom svjedoku jasenovačkog logora bolnici u Јasenovcu i poruci pozivu vladike Јovana slavonsko pakračkog, svim Kozarčanima, u priči "Molitveno sjećanje"