X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

Razgovor sa...
20:15 | subota, 24. Јuni
Razgovor sa...: Aleksandrom Radović
Iza sebe ima brojne hitove pop muzike... važi za jedan od najboljih vokala cijelog bivšeg Јu prostora, a bavi se i pedagoškim radom. Često britka na jeziku, ali pravična, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ostvarila se i u ulozi majke, i to smatra najvećim životnim uspjehom.
Vjerski program
16:00 | nedjelja, 25. Јuni
Vjerski program: Ramazanski bajram u Banjaluci - snimak molitve
Na prvi dan Ramazanskog bajrama, 25. juna ili 1. dana mjeseca Ševvala 1438. hidžretske godine, donosimo snimak bajramske molitve, koja će biti klanjana u Ferhat-pašinoj džamiji. Prema islamskoj tradiciji bajram-namazu prisustvuju muški članovi zajednice.
Vjerski program
16:25 | nedjelja, 25. Јuni
Vjerski program: Razgovor sa dr Osmanom ef. Kozlićem, muftijom banjalučkim
Ramazan, mjesec posta, molitve, milosrđa, sadake za muslimane uvijek predstavlja novo poglavlje ispunjeno nadanjima, posebnim emocijama, odlukama. Kao kruna dolazi Ramazanski bajram, praznik radosti, vjere i okrenutosti drugima, ljudima u potrebi, komšijama, rodbini i prijateljima. Kakvu nagradu vjernik, postač očekuje od Uzvišenog Gospodara i kako da sačuva plodove ramazanskog posta? Toliko toga zajedničkog imaju monoteističke religije, na primjer post, i mi koji živimo na području Balkana smo blagosloveni što imamo priliku da "iz prve ruke" upoznamo druge konfesije. Da li se međureligijski dijalog na svim nivoima odvija željenom dinamikom? Šta bi trebalo još učiniti kako bi se unaprijedilo međusobno razumijevanje i kako bismo bolje upoznali i poštovali jedni druge? Razgovaramo sa dr Osmanom ef. Kozlićem, muftijom banjalučkim. urednica Religijskog programa Žana Vukosavljević