X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
LJudovanje
21:00 | petak, 24. Mart
LJudovanje: U LJudovanju gledajte...
Mila Alečković, aktivistkinja, medijski promotor Srbije i srpskog naroda, uvažena u naučnim, diplomatskim i političkim krugovima i diskursima, gost je LJudovanja ovog petka. Iz prve ruke saznaćemo najnovije odnose u svijetu i implikacije novog svjetskog poretka čiji je najnoviji akter Donald Tramp, izglede Marin Lepen na idućim francuskim izborima, holandsku političku situaciju, odnose Srbije i Rusije i mnogo toga drugog. Mila Alečković već odavno radi posao koji na svjetskom nivou tek u relativno novije vrijeme radi Vlada Srpske, promoviše dio istine nepoznat svjetskoj javnosti, već više od 20 godina uključenoj u crno – bijelu priču o agresoru i žrtvi na Balkanu, o vječnoj srpskoj krivici i nevinosti ostalih. Povratnu informaciju o nama u svijetu, ili barem dio koji stane u jedan sat emisije, saznaćemo ovog petka.
Protokol
22:00 | petak, 24. Mart
Protokol: U Protokolu gledajte...
Srbija obnavlja avijaciju. Analiziramo, koliko će šest, 30 godina starih ruskih migova, promijeniti odnos snaga u regionu? O srpskoj spoljnoj politici za Protokol govori Dušan Proroković, izvršni direktor Centra za strateške alternative. Zašto je Norveška najsrećnija zemlja na svijetu?
Đurđevdanci
10:53 | subota, 25. Mart
Đurđevdanci: Novi Đurđevdanci - audicija u Mrkonjić Gradu
Dragi mališani, bliži nam se novi “Đurđevdanski festival dječije pjesme”, a sa njim dolaze i “novi Đurđevdanci”, mali pjevači, koji će 12. maja zablistati na velikoj sceni u dvorani Borik u Banjaluci. U serijalu emisija “Novi Đurđevdanci”, vaš omiljeni junak Nidžo predstavlja vam buduće “Đurđevdnske zvjezdice”, koje su se prijavile na audiciju za festival. Na njegovom putu kroz Republiku Srpsku, prva stanica je Mrkonjić grad.
Tamo daleko
13:30 | subota, 25. Mart
Tamo daleko: 150.EMISIЈA
U njemačkom gradu Hamburgu snimili smo 150. emisiju i posvetili je dvjema ženama herojima, jednoj iz Drugog svjetskog rata i drugoj iz ovog novog vremena.
Puls života
17:05 | ponedjeljak, 27. Mart
Puls života: Anemija,bolest ili simptom bolesti?!
U Pulsu života o anemiji! 25 odsto svjetske populacije pati od anemije. Ispitujemo - koliko vrsta anemije postoji i po čemu se razlikuju?Šta iz prirode možemo iskoristiti za poboljšanje krvne slike?Ispitujemo - značaj logopeda za djecu koja imaju probleme sa govorom. Vi ste tražili - Da ili ne vakcinisati djecu, šta je cilj antivakcinalnih lobija? Hrana kao lijek - zašto koprivu treba uvrtsiti u ishranu? Pitali ste, odgovaramo - dobar položaj spavanja?! Budite uz nas i saznajte - kako organizam "trpi" preskakanje doručka! Puls života, jer mi govorimo o zdravlju.
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 30. Mart
Kvadrat na znanje: Obrazovni izazovi
Univerzitet primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment iz Esena u NJemačkoj dodjeljuje pedeset jednokaratnih stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studija sa svih fakulteta Univerziteta u Banjaluci, gdje su i razgovarali sa studentima koji su se prijavili za stipendiju. Šta još podrazumijeva akademska saradnja Banjaluke i Esena? Milan Škipina iz Foče, student je 3.godine elektrotehnike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i to jedan je od najboljih studenata, sa svim desetkama u indeksu.U emisiji govori o sebi, učenju, nagradama. Dušan Sekulić ,bijeljinski virtuoz na harmonici, poznat je po energičnim nastupima širom sviejta. Iako mu je klasična muzika najveća inspiracija i izazov , svira i džez , narodnu muziku i obrade popularnih melodija. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u Bijeljini, obrazovanje nastavio u Beogradu,a potom na bečkom konzervatorijumu,gdje je stekao master diplomu profesora harmonike i džez klavira .
Riječ vjere
11:05 | subota, 01. April
Riječ vjere: Religijski program
Dio moštiju despota Stefana Lazarevića prenesen je iz Manasije, manastira u kojem je sahranjen ovaj srpski vladar, ktitor i književnik, u beogradsku Vaznesenjsku crkvu. NJegovim svetim moštima moći će svakodnevno da se poklone blagočestivi vjernici. Treće nedjelje Časnog posta boravili smo u manastiru Ilinje kod Šapca. Iguman ovog srpskog manastira, otac Isaija vrši Svetu tajnu Јeleosvećenja, molitvu za zdravlje duše i tijela i spasenje. Rimokatolička župa Kotor Varoš, posvećena Rođenju Blažene Djevice Marije, posljednjih godina doživljava napredak na polju materijalne i duhovne obnove. Pomoć bolesnim, starim i iznemoglim, socijalno ugroženim osobama, djeci i učenicima, ženski aktivizam, rad sa mladima organizovano i planski odvijaju se na području Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor. U Prvoj knjizi Mojsijevoj opisani su prvi muškarac i prva žena stvoreni voljom Gospodnjom. Kada su Adam i Eva prekršili prvu Božiju zapovijest o zabranjenom voću, drvetu spoznaje dobra i zla, bili su izgnani iz Rajskog vrta ili Edena. urednica Religijskog programa Žana Vukosavljević