X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
donatorsko
U fokusu
15:00 | srijeda, 13. Decembar
U fokusu: Kada na operaciju krajnika?
Uloga krajnika u ljudskom organizmu?! Simptomi upale krajnika?! Postoji li prevencija upale i infekcija? U kojim situacijama krajnike treba operisati? Ovo su samo neka od pitanja!
Računica
17:50 | srijeda, 13. Decembar
Računica: Treba li vratiti subvencionisanu potrošnju električne energije?
Treba li vratiti subvencionisanu potrošnju električne energije? Sve češće molbe potrošača koji ne mogu platiti mjesečne račune. Posne namirnice pune dodataka životinjskog porijekla. Zašto biljni sir nema veze sa posnom hranom? Prepečeni kancerogen! Kako izbjeći opasni akrilamid u hrani?
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 14. Decembar
Kvadrat na znanje: "Višnjićevi dani" u znaku učenika Gimnazije "Filip Višnjić"!
U takmičarskom dijelu najznačajnije kulturne manifestacije u Semberiji i jedne od najvećih u Republici Srpskoj ,“Višnjićevi dani”, ove godine briljirali su učenici Gimnazije koja nosi ime Filipa Višnjića. Predstavljamo nagrađene mlade besjednike i recitatore! U 173. emisiji još jednom ukazujemo na potrebu da se djeci sa poteškoćama u razvoju obrazovanje učini što dostupnijim. Primjer iz Prijedora, u kojem se u Centru „Sunce“ rehabilizuje i radno osposobljava 111 osnovaca i srednjoškolaca sa umjerenom i lakom mentalnom retardacijom, sa područja prijedorske regije. Na primjeru iz Srbije, govorimo o industrijskom i tehničkom nasljeđu, kao specifičnom vidu kulturnog nasljeđa, prvenstveno o tome kako ga zaštiti i sačuvati.