latinica  ћирилица
Vimbldon
Vimbldon
--:--
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Vimbldon

VIMBLDON

Treći Grend slem turnir sezone – Vimblodn, nezvanično prvenstvo svijeta i ove godine okupiće najbolje tenisere i teniserke. Izuzetno će bi zanimljivo u muškoj konkurenicji. Tituli šampiona brani domaći teniser, Endi Marej. Škot ove sezone ni približno nije u formi kao u drugom dijelu prošle godine, kada je upravo od trijumfa na Vimblodnu krenuo njegov put ka vrhu ATP liste. Takođe, mnogo pažnje izazvaće i Novak Đoković, čiji je pad krenuo uparvo na prošlogodišnjem turniru u Vimbldonu. Srpski teniser, ako se sve kockice poklope, poslije Vimbldona, može da se vrati na prvo mjesto. Teško, možda i nerealno je to očekivati, ako uzmemo u obzir kako najbolji srpski teniser igra posljednjih godinu dana.

Možda favorit broj jedan je Rodžer Federer, koji je u odličnoj formi, ali ne treba zaboraviti ni Nadala, kojem trava nije specijalnost, ali kako igra, može sigurno daleko da dogura. Tu su i Vavrinka, Raonić, Nišikori i plejada mlađih predvođena Timom, Sokom, Aleksandrom Zverevim, Kirjosom.

Očekuje nas izuzetno jak i kvalitetan turnir, dobar tenis u kojem možete da uživate na našem programu od 3. do 16. jula.

Redakcija: Sportski program