latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 09/10/2013 | 11:17

GRADIMIR KRAGIĆ: 78. od vaših i naših 100 lica!

Nezaustavljiva i nesalomiva volja!TO ЈE ON!

Vid je izgubio u 15-oj godini, prije tačno 42 godine. Taj , kako kaže, ružni splet okolnosti, nije ga slomio, ni obeshrabrio,  naprotiv, stvorio je u njemu jaku volju za životom , volju za  radom, za učenjem novih stvari, za aktiviranjem na raznim poljima.

Nakon izlaska iz bolnice, nastavio je školovanje u Zemunu, gdje je završio nedovršene razrede osnovne škole i srednju školu. A po povratku u Teslić, kaže, imao je sreću da dobije posao u drvnoj industriji Borja  gdje je radio punih 27 godina.

Šta ga pokreće? Unutrašnja snaga i želja, motiv da jednostavno bude kao i drugi ljudi, tj. kako kaže, da njegov hendikep bude što manje izražen. Zato je brzo savladao tehniku samostalnog kretanja, aktivirao se na mnogim poljima: radioamaterizam, esperanto, organizacija slijepih i slabovidih osoba. Vjerovali ili ne, Gradimir sam popravlja svoju radio stanicu, po potrebi se penje na krov kuće da naštima antenu, ali kaže to najčešće radi noću , da ne zabrine komšije :) 

Živi sam, obavlja sam većinu poslova, putuje sam.... GRADIMIR ЈE SAMOSTALAN I USPЈEŠAN ČOVЈEK .

Svojim primjerom želi praktično pokazati, dokazati da prepreke ne postoje, želi podijeliti svoja iskustva sa drugima i podsticati ih da se samostalno kreću!!!