latinica  ћирилица
24/04/2014 |  12:35 | Autor: Agencije

Aleksinac: Nađena tijela djece, majka privedena

Spasilačke ekipe pronašle su tijela trogodišnje devojčice i njenog jedanaestomjesečnog brata, koje je juče odnijela Turijska rijeka, potvrđeno za B92.
Dunav, poplave - Beočin - Foto: TANЈUG
Dunav, poplave - BeočinFoto: TANЈUG

Tijelo djevojčice se zakačilo za granu i tu zaustavilo, na oko 700 - 800 metara od mjesta odakle ih je bujica odnijela, dok je tijelo mališana pronađeno jedan kilometar od mesta gde je ranije pronađena devojčica.

Majka djece B.M.(27) privedena je danas zbog sumnje da je izvršila teško djelo protiv opšte sigurnosti i određeno joj je zadržavanje do 48 sati, rekao je portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.

Poslije isteka mjere zadržavanja ona će biti sprovedena u nadležno tužilaštvo, rekao je on Tanjugu. Ona se sumnjiči da se nije adekvatno starala o djeci dok je sa njima bila na obalama Turije, rekli su u policiji.

U potragu za djecom uključili su se i spasilački timovi Gorske službe spasavanja. Pripadnici žandarmerije, ronioci i vatrogasci potragu su prekinuli sinoć oko 21.30 časova, rekao je Tanjugu portparol niške Policijske uprave Aleksandar Slavković.

Prema njegovim riječima, ekipe spasilaca pretražile su korito Turijske rijeke do ušća u Јužnu Moravu više puta tokom dana, ali su svi napori bili bezuspješni.

Potraga je počela u prijepodnevnim časovima, odmah poslije prijave da je nestalo dvoje male djece u aleksinačkom selu Bankovac. Sinoć je završen i uviđaj policije i istražnog suda kako bi se otklonila svaka sumnja da bi smrt djece mogla biti nasilna ili namjerna.

"Istragom je utvrđeno da je smrt dvoje djece u selu Bankovcu bila zadesna", rekla je za Tanjug Maja Stojiljković.

Kako se pretpostavlja, beba je bila u rukama majke B.M, a trogodišnja dnevojčica je bacala kamenčiće u rijeku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase djevojčicu, ali ih je bujica sve povukla.

Mještanin koji je prolazio uspio je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnijela djecu.