latinica  ћирилица
25/04/2014 |  08:33 | Autor: Agencije

Partizan kreće u odbranu titule

Polufinalnom utakmicom završnog turnira protiv zagrebačke Cedevite košarkaši Partizana večeras kreću u odbranu titule u regionalnoj Јadranskoj ligi, a trener Duško Vujošević vjeruje da pobedničko prstenje neće mijenjati vlasnika.

"Dok se ne završi fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mjestu. Ovaj turnir je krešendo cijele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važna utakmica, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba", rekao je Vujošević uoči izuzetno značajnog duela u beogradskoj Kombank areni.

On je istakao da Cedevita zaslužuje respekt kao dobro selektirana ekipa sa odličnim trenerom i logistikom i kao klub sa stabilnom materijalnom situacijom.

"Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone. Hrabrost je ostati uspravan i pod pritiskom", rekao je Vujošević i pozvao navijače da podrže ekipu i navijaju sportski bez nacionalističkih ispada.

Trener Cedevite Јasmin Repeša istakao je da su se Zagrepčani dobro spremili i izuzeno motivisani čekaju meč sa Partizanom.

Utakmica između Partizana i Cedevite igra se večeras od 20 sati, a bolji iz tog susreta igraće za trofej Јadranske lige u nedjelju sa Cibonom, koja je u prvom polufinalnom meču završnog turnira u pobijedila Crvenu zvezdu (75:70).