latinica  ћирилица
25/04/2014 |  14:46 | Autor: SRNA

Јovičić: Bećirovićevo pismo tendeciozno i puno laži

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić smatra tendencioznim, te punim laži i neistina pismo koje je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović uputio najvišim zvaničnicima međunarodne zajednice u BiH.

"Pisma ovakvog sadržaja ne doprinose nikako ni miru, ni stabilnosti ni bezbjednosti bilo kog građanina u BiH", rekao je Јovičić novinarima u Banjaluci, komentarišući pismo koje je Bećirović uputio visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku i šefu delegacije i specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu.

Јovičić je napomenuo da ako MUP Republike Srpske do sada nije pokazao toleranciju prema svim građanima u Srpskoj, onda to nije niko.

"MUP Srpske je i dalje na stajalištu svog profesionalizma i ja inače nemam potrebu da komentarišem pisma pojedinaca koji imaju cilj i namjeru da naruše stanje bezbjednosti ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH", zaključio je Јovičić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović,  uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku i šefu delegacije i specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu , da pokrenu konkretne aktivnosti s ciljem zaustavljanja politike negiranja genocida i svakodnevnih ponižavanja žrtava genocida i masovnih zločina koja dolazi iz Republike Srpske.