latinica  ћирилица
25/04/2014 |  15:54 | Autor: TANЈUG

Tompsonov koncert u Berlinu definitivno otkazan

Koncert hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je trebalo da bude održan sutra u berlinskom "Kolumbijaholu" , definitivno je otkazan, uprkos nastojanjima organizatora, a o tome je odlučivao i berlinski sud, potvrdio je menadžer Zdravko Barišić.

Hrvatski pjevač, kako kaže njegov menadžer, tužan je zbog ovih događaja posebno zbog toga jer inicijativa da se koncert u Berlinu zabrani nije pokrenuta u Njemačkoj, nego je krenula iz Hrvatske.

 Inače, tokom karijere Perković je često optuživan za fašizam i ustaštvo. Јedan je od razloga taj što neki njegovi obožavatelji nose ustaška obilježja na koncertima, što Tompson smatra propustom policije, a ne organizatora. Pjevač je osudio ustaške simbole, a od fašizma se u nekoliko navrata javno ogradio, piše zagrebački "Večernji list".

Njegovi koncerti, osim u Njemačkoj, bili su zabranjivani i u Austriji, Švajcarskoj i Holandiji.

 Barišić je rekao da je uprava dvorane, kako se koncert bližio, bila izložena silnim pritiscima poziva, pismima, sms-ovima, raznih, kako tvrdi, protivnika Hrvata i hrvatstva.

 Predvodnici su, tvrdi, jugokomunisti od kojih su se isticali Јerko Bakotin, Ilija Grašić (navodno Hrvati) te Sead Husić, prenio je zagrebački "Večernji list".

"Zgroženi smo i začuđujuće iznenađeni lažima i mržnjom kojom su kroz svoja pisma iznosili navedeni. Nažalost, uprava dvorane popustila je pred bjesomučnim napadima i prijetnjama jugokomunista te se ponijela krajnje neposlovno i neprofesionalno otkazavši dvoranu svega sedam dana prije koncerta", rekao je Barišić.

On je negirao da je, kako su prenijeli neki hrvatski mediji, koncert Tompsona u Berlinu zabranjen i napomenuo da su pokušali da promijene mjesto održavanja koncerta, ali da u tome nisu uspjeli.

 "Koncert nije zabranjen nego je otkazan, a berlinske i njemačke vlasti ni jednim činom ni gestom nisu pokazivale ništa protiv nastupa Marka Perkovića Tompsona u Berlinu", napisao je Barišić u saopštenju medijima.

Odluci uprave dvorane, u kojoj je Tompson već dva puta nastupio, pridonijeli su pritisci s različitih internetskih foruma, s kojih su najavljivani protesti protiv hrvatskog pjevača koji, kako ističu, "slavi hrvatski fašizam" te su ga proglasili "pjevačem mrziteljem".