latinica  ћирилица
25/04/2014 |  15:57 | Autor: TANЈUG

Hrvatska, Švajcarska i Francuska se povukle iz trke za EP 2020.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) objavio je danas da je odustao od kandidature za domaćinstvo prvenstva Evrope 2020. godine.

HNS je kao razlog naveo da Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na njegov službeni dopis u vezi kandidature, čime nije ispunjen zakonski preduslov ulaženja u trku za domaćinstvom kontinentalnog šampionata.
 "HNS je danas obavestio Evropsku fudbalsku uniju da neće predati kandidaturu za domaćinstvo EURO 2020. Petak 25. aprila poslednji je rok za predaju finalnih kandidatura za šampionat 2020. godine
koji će se održati u 13 gradova širom Evrope", saopštio je HNS.

 

I Švajcarska i Francuska su se danas povukle iz trke za organizaciju fudbalskog Evropskog prvenstva 2020. godine, koje će biti održano u 13 gradova.

Švajcarska fudbalska federacija  saopštila je da je povukla kandidaturu grada Bazela, a predsednik SFF Peter Gijeron rekao je da je glavni razlog odustajanja činjenica da je Švajcarska zajedno sa Austrijom već bila domaćin šampionata Evrope - 2008. godine.
 Predsjednik Francuske fudbalske federacije  Noel Le Grae rekao je da je Lion odustao od kandidature, pošto će biti jedan od gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva Evrope 2016. godine.
 Ranije su kandidaturu za ulogu domaćina EP 2020.povukle Češka, Poljska i Portugalija.
 Belgija je potvrdila da će Brisel biti zvaničan kandidat za domaćina EP.