latinica  ћирилица
05/06/2014 |  14:49 | Autor: RTRS

Dodik - Mekjuan: Dejton je već razgrađen

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da Srpska vjeruje u svoju snagu i pravo da odlučuje o sebi, poštujući međunarodno pravo.

Dodik je, nakon sastanka u Banjaluci sa bivšim američkim kongresmenom Bobom Mekjuanom, rekao da je Dejtonski mirovni sporazum u BiH već razgrađen, jer BiH ima više nadležnosti nego što je predviđao ovaj Sporazum.

Mekjuan je ocijenio da je Srpska ostvarila veliki napredak u ekonomiji i da predstavlja značajan faktor u regionu. Sastanku sa Mekjuanom, danas u Banjaluci, prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić i premijerka Željka Cvijanović.

Mekjuan obišao Čelinac

Bivši američki kongresmen Bob Mekjuan i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković istakli su danas da su u ovoj opštini mnogi stambeni objekti i infrastruktura pretrpjeli ogromna oštećena usljed poplava i da predstoji težak period obnove i sanacije u kojem je svaka pomoć dobrodošla.
Tokom posjete Čelincu, Mekjuan je razgovarao sa Zeljkovićem o trenutnoj situaciji u ovoj opštini i šteti nastaloj zbog poplava, a nakon sastanka obišli su ugrožena područja.

Sastanku bivšeg američkog kongresmena sa načelnikom opštine Čelinac prisustvovale su pomoćnik ministra za regionalnu saradnju Јovana Čarkić i stručni savjetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Vašingtonu Drina Rajić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.