latinica  ћирилица
17/07/2014 |  13:55 | Autor: SRNA

Udovičić: Srbija želi što kvalitetniju saradnju sa Srpskom

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić poručio je danas da Srbija pokušava da ostvari što kvalitetniju saradnju u oblasti sporta i omladinske politike sa Republikom Srpskom, ističući da postoji mnogo zajedničkih ideja.
Vanja Udovičić i Igor Vušurović potpisuju Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike. - Foto: SRNA
Vanja Udovičić i Igor Vušurović potpisuju Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike.Foto: SRNA

"Mnoge stvari su pokrenute u prethodnom periodu, kao što su pravljenje Univerzitetske lige i regionalnih liga za različite sportove. Želimo da aktivno učestvuju sve zemlje regiona, pa i Republika Srpska", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Napominjući da je cilj da se prevaziđu granice i mladima približe mogućnosti, Udovičić je istakao da je sport najbolja prilika da se prevaziđu sve dileme.

"Sportisti su naši najbolji ambasadori, jer oni prezentuju svoju zemlju na najbolji mogući način i oni su ti koji mogu da pomere granice i preko noći mogu da prevaziđu probleme", ocijenio je Udovičić.

Na pitanje da li će se i kada odigrati nedavno otkazana prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Republike Srpske i Srbije, koja je trebalo da bude održana 4. septembra, Udovičić je rekao da ne zna odgovor, istakavši da je to pitanje "isključivo za fudbalski savez i predsjednike oba fudbalska saveza".

Direktor Uprave za mlade i sport Crne Gore Igor Vušurović rekao je da je Crna Gora u prethodnom periodu imala saradnju sa Srpskom, posebno u oblasti omladinske politike, napominjući da su srpski predstavnici učestvovali na regionalnoj konferenciji "No hejt spič" i da su volonteri iz Srpske pomagali u akciji čišćenja morske obale prošle jeseni.

"Apsolutno smo otvoreni za svaki vid saradnje, naročito zbog mogućnosti prekogranične saradnje, odnosno EU fondova koji se nude i koristima koje to donosi", rekao je Vušurović.

Udovičić i Vušurović su danas u Beogradu potpisali Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike.