latinica  ћирилица
19/07/2014 |  15:55 | Autor: RTRS

Sutra sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme sa pravom ljetnom temperaturom.

Јutarnja temperatura iznosiće od 14 do 24, a dnevna od 30 do 36 stepeni Celzijusovih.
Predveče i tokom noći na sjeverozapadu se očekuje postepeno naoblačenje.

Temperatura vazduha u 14.00 časova iznosila je: Bjelašnica 11, Ivan-sedlo, Sokolac 23, Bugojno 25, Srebrenica 26, Sarajevo 27, Bijeljina, Gradačac, Tuzla, Zenica 28, Bihać, Doboj, Zvornik 29, Banjaluka i Neum 30, Trebinje 32 i Mostar 33 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak će preovladavati toplo i promjenljivo vrijeme. Na zapadu će naoblačenje donijeti kišu i pljuskove ujutru, dok će na istoku i jugu i dalje biti sunčano. Sredinom dana i popodne pljuskovi se šire i na istok i jug. Moguća je i pojava lokalnih nepogoda sa gradom.

U utorak će biti veoma nestabilno vrijeme, uz čestu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače pljuskove, obilnije padavine i grad. Uveče padavine uglavnom prestaju uz djelimično razvedravanje.

U srijedu ujutru i prije podne preovladavaće suvo i pretežno sunčano vreme, a od sredine dana promjenljivo sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u većini predjela. Ponegdje će biti i lokalnih nepogoda sa gradom.