latinica  ћирилица
20/07/2014 |  15:31 | Autor: RTRS

Od sutra ponovo nestabilno

U Republici Spskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje toplo i promjenjivo vrijeme sa kišom i pljuskovima, prvo na zapadu a tokom dana i u ostalim predjelima.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Slaba kiša ujutro će padati na sjeverozapadu. Najviše sunčanog vremena očekuje se na sjeveroistoku i jugu, gdje će biti i najtoplije. Kasno popodne i uveče na jugu i istoku očekuju se kiša i pljuskovi, a tokom noći i obilnije padavine.

Najniža temperatura vazduha od 16 do 23, a najviša dnevna od 25 na zapadu do 32 stepena Celzijusova na istoku.

Meterolozi i za naredne dane najavljuju nestabilno vrijeme, posebno u poslijepodnevnim časovima, i temperaturu vazduha do 30 stepeni.

Kiše i pljuskova sa grmljavinom najviše će biti u utorak, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode sa gradom. Padavine će uveče uglavnom prestati.

Prema prognozi meteorologa, u srijedu, 23. jula, ujutro i prije podne uglavnom će biti suvo vrijeme, a od sredine dana ponovo se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom, prvo na istoku, a zatim i u ostalim predjelima. Ponegde će biti i lokalnih nepogoda sa gradom. Na jugu Hercegovine uglavno suvo.

Nestabilno vrijeme biće i u četvrtak, 24. jula, ali se manje padavina. Povremeno će biti pljuskova na istoku i u centralnim predjelima.

U Srpskoj i FBiH danas je preovladava pretežno vedro vrijeme.

Najtopliji gradovi danas su bili Čapljina sa 34 stepena koliko je bilo u 14.00 časova, te Banjaluka, Trebinje i Mostar u kojima su izmjerena 33 stepena.

U Bijeljini, Prijedoru, Srpcu, Višegradu, Bihaću izmjerena su 32 stepena, Doboju, Zvorniku, Novom Gradu, Bileći, Zenici, Goraždu 31, Neumu, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Rudom, Tuzli, Bugojnu i Gradačcu 30.

U Sarajevu je 14.00 časova izmjereno 29 stepeni, Srebrenici i Nevesinju 28, Gacku 27, na Sokocu 26, na Han Pijesku i u Kalinoviku 24, a na Čemernu 22 stepena Celzijusova.