latinica  ћирилица
20/07/2014 |  18:28 | Autor: RTRS

Završeno Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Završeno je Evropsko juniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka Vrbas" 2014.
EP u kajaku i kanu (arhiv) - Foto: RTRS
EP u kajaku i kanu (arhiv)Foto: RTRS

Takmičari iz Češke i Francuske najuspješniji su na Evropskom juniorskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka 2014" koje je završeno danas.

Češka je osvojila 16, a Francuska 13 medalja, od kojih po šest zlatnih.

Posljednjeg takmičarskog dana održano je takmičenje u sprintu u timskoj konkurenciji. Francuski takmičari su bili najuspješniji.

Najuspješnija takmičarka prvenstva je Martina Satkova iz Češke, koja je osvojila pet zlatnih medalja.
Na svečanoj ceremoniji zatvaranja, medalje najboljima uručili su princ Albert od Monaka,srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, premijer Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Evropske kajakaške federacije Albert Vuds.

Radmanović, koji je počasni predsjednik Organizacionog odbora prvenstva, u ime svih građana Banjaluke i BiH čestitao je pobjednicima i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Banjaluku posjetio princ Albert od Monaka.

"Banjalučani su zadovoljni što su mogli da budu domaćini brojnim sportistima iz Evrope. Banjaluka je pravi evropski grad i pozivamo vas da ponovu budete njeni gosti", poručio je Radmanović.

Princ Albert Drugi čestitao je takmičarima i organizatorima, te izrazio zahvalnost zvaničnicima Republike Srpske i BiH za prijatan doček.

"Protekla dva dana bila su divno iskustvo“, rekao je princ Albert.

On je izrazio zadovoljstvo prilikom da posjeti Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, kao i divljenje raznolikostima prirode ove zemlje.

Prema njegovim riječima, kajakaštvo je zahtjevan sport, jer traži dosta fizičkog napora, odlučnosti i posvećenosti, ali donosi mnogo pošto pruža bliski kontakt sa prirodom.

"Nadam se da ćete vrijednosti za koje ste se borili na ovom takmičenju sačuvati u svim vašim budućim poduhvatima", poručio je princ Albert takmičarima na kraju dvodnevne posjete.

Predsjednik Evropske kajakaške federacije Albert Vuds zahvalio je svim takmičarima i organizatorima prvenstva, koji su se do prije dva mjeseca borili sa katastrofalnim poplavama a uspjeli su da naprave odličnu atmosferu.

On je zamolio Radmanovića da pruži svu pomoć koju može Kajak-kanu klubu "Vrbas", da bi bila obnovljena infrastruktura za Evropsko seniorsko prvenstvo naredne godine.