latinica  ћирилица
20/07/2014 |  18:46 | Autor: RTRS

Oduševljen Banjalukom: Princ Albert od Monaka ogrnut šalom Republike Srpske

Princ Albert od Monaka boravio je u protekla dva dana u gradu na Vrbasu. Oduševljen ljepotom grada Banjaluke, kojom je šetao, odlučio je da se "ogrne" šalom Republike Srpske.

Princ Albert od Monaka, završio je danas svoju posjetu Banjaluci.

On je danas prisustvovao završnoj ceremoniji zatvaranja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014" i svečanosti uručivanja medalja.

On je ovom prilikom rekao da je uživao u posjeti Banjaluci, a tokom svog boravka u Banjaluci, sa velikim zadovoljstvom se ogrnuo i šalom Republike Srpske, te se tako fotografisao sa premijerkom Republike Srpske, Željkom Cvijanović i ministricom porodice omladine i sporta, Nadom Tešanović.

Princ Albert Drugi čestitao je takmičarima i organizatorima, te izrazio zahvalnost zvaničnicima Republike Srpske i BiH za prijatan doček. "Protekla dva dana bila su divno iskustvo“, rekao je princ Albert.

Princ Albert sa ministricom Nadom Tešanović

On je izrazio zadovoljstvo prilikom da posjeti Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, kao i divljenje raznolikostima prirode ove zemlje.

Prema njegovim riječima, kajakaštvo je zahtjevan sport, jer traži dosta fizičkog napora, odlučnosti i posvećenosti, ali donosi mnogo pošto pruža bliski kontakt sa prirodom.

PRINC ABERT IZAZVAO VELIKU PAŽNjU BANjALUČANA

Dolazak princa Alberta od Monaka izazvao je veliku pažnju medija, ali i građana Banjaluke.

Iako je bilo i onih koji nisu mogli da vjeruju da dolazi i samo su se nasmijali na pomen da stiže prvi čovjek Monaka, bilo je i onih koji su sa nestrpljenjem čekali da ga vide kao i onih koji su uhvatili priliku da se slikaju ispred Palate Republike dok princ korača crvenim tepihom.

PRINC ALBERT POSЈETIO SAMOSTAN "MARIЈA ZVIЈEZDA" U TRAPISTIMA

- Princ Albert Drugi od Monaka posjetio je danas samostan "Marija zvijezda" u Trapistima gdje je obišao crkvu i sakristiju, te se upisao u knjigu posjetilaca.

Princa Alberta je, u ime biskupa Banjalučkog, dočekao direktor "Karitasa" Banjalučke biskupije Miljenko Aničić koji je istakao da je ovo značajna posjeta.

On je rekao da princ Albert potiče iz tradicionalne katoličke porodice, te da je sigurno rado došao da posjeti i jednu katoličku crkvu.

Princ od Monaka sa šalom Republike Srpske...
Foto: RTRS

Princ od Monaka sa šalom Republike Srpske...
Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS