latinica  ћирилица
20/07/2014 |  19:53 | Autor: Agencije

Automobilom pokosio 22 osobe

Јedan Poljak automobilom uletio u masu ljudi na gradskom molu u luci Sopot na Baltiku, povrijedivši 22 osobe, od kojih tri teško. Vozač pokušao da pobjegne, međutim, očevici su ga uhvatili i umalo linčovali.

Na ljude koji su na gradskom molu gledali film, odjednom je pred ponoć naletio autmobil "honda", sa 32-godišnjim Poljakom za volanom, koji je pokosio svakog ko mu se zatekao na putu, prenosi Beta.

Potom je okrenuo automobil, ali je uskoro izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

Vozač je pokušao da pobjegne, međutim, očevici su ga uhvatili, umalo i linčovali, ali su ga ipak predali policiji.

Portparolka lokalne policije Karina Kaminjska rekla je novinarima da vozač nije bio pijan, ali da sve ukazuje na to da je bio drogiran.

"Svi smo bježali. Probali smo da se sakrijemo ali nije bilo gdje. Sve je trajalo oko minut, ali zaista je bila borba za život. Vozač je dao pun gas. Kada se okrenuo na molu ponovo je nagazio gas i krenuo u masu", rekao je poljskoj televiziji TVN24 jedan od očevidaca.

Svi povrijeđeni su prevezeni u bolnicu, a Vjeslav Oblonjski iz regionalnog spasilačkog centra saopštio je da troje teško povređenih nisu životno ugroženi.

Pomahnitali vozač već je poznat policiji zbog učešća u tučama. Za sada je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće, ali postoji mogućnost da se optužba prekvalifikuje na teže krivično djelo.