latinica  ћирилица
21/07/2014 |  11:13 | Autor: SRNA

Srebrenica: Počela ženska škola fudbala

U Srebrenici je danas počela "Ljetna škola fudbala za djevojčice i djevojke", koju organizuje opština Srebrenica uz logističku podršku lokalnog Fudbalskog kluba "Guber", a očekuje se podrška i Olimpijskog komiteta BiH.
Srebrenica: Ljetna škola fudbala - Foto: SRNA
Srebrenica: Ljetna škola fudbalaFoto: SRNA

Koordinator i instruktor u ovoj školi Ljiljana Stjepanović rekla je Srni da će treninzi do 22. avgusta biti tri puta sedmično, te da se za školu fudbala do sada prijavilo 30-ak djevojčica i djevojaka, ali da sve nisu došle na prvi trening, jer su na ljetovanju.

"Pohađanje ove škole je besplatno i očekujemo povećanje broja polaznika kada se sa ljetovanja vrati nekoliko grupa djece", rekla je Stjepanovićeva.

Ova škola sastoji se od teorijskog dijela, u kojem instruktori objašnjavaju polaznicama tehniku igre, a na treninzima se to prektično pokazuje i vježba.

"Treninge ćemo izvoditi na asfltnom školskom igralištu i moramo više paziti da ne dođe do povreda, a škola će se održavati prema utvrđenom planu i programu koji ćemo realizovati s ciljem popularizacije sporta, zdravog načina života i fudbalske igre među đevojkama, kao i radi otkrivanja mladih fudbalskih talenata u ženskoj konkurenciji", pojasnila je Stjepanovićeva.

Ona je istakla da je fudbal timski sport i da se u okviru ove škole uči i prilagođavanje pojedinca kolektivu, podređivanje ličnih interesa i kvaliteta zajedničkim ciljevima tima, a omogućava se druženje i sticanje iskustava za život kao i određenih sportskih vještina i shvatanja.

Ovo je drugi put da se u Srebrenici organizuje "Ljetna škola fudbala za djevojke i djevojčice". "Prošle godine je uspješno realizovana i to je bilo presudno da se organizuje i ovog ljeta", rekla je Stjepanovićeva.