latinica  ћирилица
21/07/2014 |  13:00 | Autor: SRNA

Doboj - Međunarodni rukometni TV turnir od 19. do 23. avgusta

Međunarodni rukometni TV turnira šampiona "Doboj 2014" biće održan od 19. do 23. avgusta, a kao i prethodnih godina, svojevrstan uvod u turnirska dešavanja obilježiće "Parada sporta", odlučio je Izvršni odbor ovog turnira.
Enes Suljkanović - Foto: SRNA
Enes SuljkanovićFoto: SRNA

Predsjednik Odbora Enes Suljkanović istakao je da se u narednom periodu "Stadion sportskih igara" u Doboju daje na upravljanje Izvršnom odboru Turnira.

"`Stadion sportskih igara` tokom poplava pretrpio je veliku štetu, ali će biti saniran, zahvaljujući donaciji Razvojnog programa UN /UNDP/. Tenderska procedura za izbor izvođača radova se privodi kraju", rekao je Suljkanović, dodajući da će se urediti svlačionice, rasvjeta i krov, a tribine će biti pod stolicama.

On je naveo da će ekipa učesnice biti smještene van Doboja, i to na području Teslića i susjednih federalnih opština, dok će reprezentacija Irana sama snositi svoje troškove.

"Ulaznice će biti simbolične, jednodnevna karta koštaće dvije KM i novac će biti namijenjen za poplavljena područja i obnovu Rukometnog tima `Sloga` koji je pretrpio štetu tokom poplava", rekao je Suljkanović.

Prema njegovim riječima, finansijska konstrukcija za turnir se dovršava, od Uprave za indirektno oporezivanje BiH potražuje se vraćanje 60.000 KM, što će uz donacije i sredstva koja će izdvojiti grad Doboj, te pojedina smanjenja troškova, biti dovoljno da turnir bude spreman.

Na ovogodišnjem 46. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2014" učestvovaće osam ekipa. "Kao prošlogodišnji pobjednik učestvuje ekipa `Tatran Prešov` iz Slovačke, `Azoti Pulavi` iz Poljske koju trenira selektor BiH Dragan Marković i u kojoj nastupaju reprezentativci BiH Nikola Prce i Kosta Savić" istakao je Suljkanović.

Tu je i prvak Turske ekipa "Bešiktaša", "Esperanca" iz Tunisa, reprezentacija Irana, "Metaloplastika" iz Srbije, te predstavnici BiH - banjalučki "Borac" i dobojska "Sloga".

Suljkanović je istakao da je nastup dobojke "Sloga" bio upitan pošto je ekipa zamrzla svoj status u Premijer ligi. "Pozvani su pojedini igrači koji su u nekom prethodnom periodu nastupali za `Slogu` tokom evropskih takmičenja, tako da će se `Sloga` predstaviti u novom sastavu", ističe Suljkanović.