latinica  ћирилица
21/07/2014 |  13:07 | Autor: TANЈUG

Il Divo u Beogradu 24. septembra

Nastupom u Norveškoj, 5. septembra kvartet Il Divo počeće drugi dio evropske turneje u okviru koje će 24. septembra nastupiti u beogradskoj Kombank Areni.

 Ovi momci su već dva puta osvajali srca obožavateljki u Srbiji, a sada će obradovati muški dio publike, ali i najmlađe, jer kao specijalnu gošću u Beograd dovode pevačicu Leu Salongu, zvezdu brodvejske scena i glas Diznijevih princeza, najavljeno je iz Kombank Arene.
 Il Divo je prva i najuspješnija klasično-pop grupa koja uspješno kombinuje različite muzičke stilove koju je osnovao slavni producent Sajmon Kauel zaslužan za programe kao što su X Factor, Britain's Got Talent, American Idol i druge.
 Ono što je malo poznato javnosti o ovoj grupi je da je Kauel tragao dve godine za savršenom četvorkom organizujući veliki broj audicija od 2001. do 2003. godine da bi došao do savršene četvorke koju čine španski bariton Karlos Marin, dvojica tenora: Amerikanac David Miler i Švajcarac Urs Buhler i francuski pop pevač Sebastian Izambard.
 Početak saradnje sa Kauelom prepričao je David Miller.
 "Kada nas je našao smjestio nas je u studio i rekao: 'znam da ste vi operski pevači, ali želim da probate da otpjevate ove pjesme i da vidimo šta će se desiti'", kaže Miler.
 On je dodao da su uprkos prvobitnoj katastrofi uspeli pošto su radili kao tim.
 Il Divo je postao prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe "Led Zeppelin" objavivši album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista.
 Takođe, malo je poznato da je Izambard prekinuo rad na svom solo albumu kada se pridružio sastavu Il Divo, kao i da su Marin, Miler i Buhler završili muzičke akademije i odsjek za solo pevanje. Јedino Sebastian nema klasično školovan glas.
 Ovaj sastav je izbacio Robija Viliamsa sa prvog mesta britanske top liste 2004. godine. Kada ih je prvi put sreo, Vilijams im je rekao "dakle, vi ste četvorica idiota koja su me isterala sa prvog mjesta".
 Ušli su u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe i zajedno sa Toni Brekston su nastupili  2006. na otvaranju svetskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj sa pesmom "Time of Our Lives", ali i na ceremoniji zatvaranja istog šampionata.
 Il Divo su nastupali kao specijalni gosti Barbri Streisand na njenoj turneji 2006. godine, a o njima su objavljene dvije romansirane biografije: "Romancing the World" iz 2005. i "Our Music, OurJourney, Our Words" iz 2007. godine.
 Ova četvorka je prodala preko 26 miliona albuma širom svijeta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom ima četiri rekordne svjetske turneje.
 Takođe, nastupili su u okviru obeiljžavanja "dijamantskog jubileja" britanske kraljice 2012. godine, a snimili su brojne "duete" sa svetskim zvezdama kao što su Selin Dion, Barbra Streisand i drugi, a želja im je da snime nešto neobično sa Eminemom.
 Ulaznice za beogradski koncert se mogu nabaviti po cijenama od 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara na svim prodajnim mjestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, "Ušće" i Šoping centra