latinica  ћирилица
21/07/2014 |  15:02 | Autor: RTRS

U utorak povremena kiša i pljuskovi

Manje toplo uz povremenu kišu, pljuskove, grmljavinu a postoje uslovi i za lokalne nepogode.

U toku noći novo jače naoblačenje sa jugozapada daće obilnije padavine u toj regiji, do jutra i na sjeveru Krajine. Ujutru promjenjljivo do pretežno oblačno, ponegdje sa kišom, pljuskovima obilnijim na sjeveroistoku a grmljavinom na jugu.

Preko dana ostaje promjenljivo s povremenom kišom pljuskovima i grmljavinskim procesima, a postoje uslovi i za lokalne nepogode s gradom. Prema večeri raslojavanje oblaka, prestanak padavina u većini predjela osim planinskih krajeva na istoku, te regiona uz rijeku Drinu. Na jugu razvedravanje.

Vjetar promjenjljiv. Prvo južni do umjeren, a zatim na sjeveru u skretanju na sjeverne, a na istoku prolazno pojačan jugoistočni uz frontalnu liniju.

Najniža temperatura vazduha od 15°C do 20°C, na planinama od 12°C. Najviša dnevna temperatura od 24°C do 29°C, u višim predelima od 20°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

U noći promjenjljivo do pretežno oblačno, nakratko može biti s kišom. Ujutru suvo uz moguće  sunčane periode i postepeno naoblačenje, uz malu vjerovatnoću za pljusak. Sredinom dana i popodne češća kiša i pljuskovi sa grmljavinom, kada će prolazno biti jače kiše.

Vjetar slab i promenljiv, prvo sjeverozapadni zatim prolazno jugozapadni, prema večeri zapadni.