latinica  ћирилица
22/07/2014 |  10:10 | Autor: B92

BIA sumnjiči Rodoljuba Milovića?

Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje podataka, saznaje je B92 u BIA.



Prijavu protiv njega podnio je bivši zamjenik direktora BIA Dragan Marković Markoni, a Milović se sumnjiči da je angažovao lice sa kriminalnim dosijeom da prati državne funkcionere.

List navodi da je prijava podnesena zbog sumnje da je Milović angažovao Milutina Markovića Putu, čoveka povezanog sa Dragoslavom Kosmajcem, da prati tadašnjeg zamjenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija tokom jedne njegove posjete Beču.

"Politika" piše da se slučaj desio krajem 2010. godine, kao i da je razmjena podataka obavljena u jednom beogradskom restoranu mjesec dana kasnija, a navodno je tom sastanku prisustvovao i sam Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić nedavno optužio da je "najveći narko-bos u Srbiji".

Milović je smijenjen sa mjesta šefa UKP prošlog mjeseca, zajedno sa još četiri šefa policijskih uprava, a na istoj konferenciji za novinare na kojoj je to saopšteno, Vučić je prvi put javno govorio o Kosmajcu.

Dragan Marković Markoni razriješen je sa mesta zamjenika šefa BIA po svom zahtjevu, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peruača". Kako navodi "Politika", on je sada na poziciji savjetnika direktora BIA.