latinica  ћирилица
22/07/2014 |  22:00 | Autor: TANЈUG

Partizan pobjedom do 3. kola kvalifikacija za LŠ

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras kao gosti, u revanš utakmici drugog kola, savladali predstavnika Farskih Ostrva, ekipu HB Toršavna, sa 3:1 (0:1).

Strijelci su bili Vardum u 35. minutu za HB Toršavn, a Ninković u 49, Lazović u 75. i Grbić u 90 +1 za Partizan.
Crno-beli su rutinski odradili posao u revanšu nakon što su u prvom meču u Beogradu slavili rezultatom 3:0, pa su očekivano i zasluženo izborili prolaz dalje.

Borbeni tim domaćina dobro se držao u prvom poluvremenu, iznenada i poveo nakon pola sata igre, ali je drugi doo susreta protekao u dominaciji izabranika Marka Nikolića.

Partizan je zaigrao mnogo angažovanije, Ninković je izjednačio nekoliko minuta poslije odmora, a dalji otpor Farana srušen je pogotkom Lazovića u završnici utakmice, da bi Grbić samo overio trijumf u prvom minutu sudijske nadoknade.

Ekspedicija crno-belih doputovala je u Toršavn tek u ponedjeljak u ponoć zbog problema sa avionom i loših vremenskih uslova, pa je ekipa odradila samo jedan trening na vještačkoj travi.


Partizan će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv bugarskog Ludogoreca, koji je u dvomeču drugog kola bio uspješniji od Didelanža iz Luksemburga (4:0, 1:1).