latinica  ћирилица
23/07/2014 |  08:39 | Autor: RTRS

Teslić - Podjela grantova boračkim porodicama

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, danas je u Tesliću prisustvovala podjeli 153 rješenja nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, napominjući da je ovo jedan od najhumanijih projekata u Srpskoj.

Premijerka je najavila da se tokom avgusta očekuje izbor izvođača radova, nakon čega će početi izgradnja 24 stambene jedinice, čime će u potpunosti biti riješen problem stambenog zbrinjavanja ovih kategorija , u ovoj lokalnoj zajednici.

Pogledajte izjavu predsjednice Vlade RS, Željke Cvijanović za RTRS

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Petar Đokić, koji je takođe prisustvovao podjeli rješenja, potvrdio je da će 5. avgusta biti otvoren tender i zaključen izbor izvođača radova za zgradu sa 24 stana za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

"Јoš ne postoji plan i koordinacija sa Sarajevom"

Јoš ne postoji plan i koordinacija sa Sarajevom na koji način će se na nivou BiH realizovati donatorska sredstva i krediti za pomoć poplavljenima, izjavila je premijerka Srpske Željka Cvijanović. Bitno je, dodaje, da je šteta evidentirana i da se zna koji su to projekti prioritetni. Cvijanovićeva je ocijenila da neće biti pretjeranih problema kada je riječ o donacijama, s obzirom da postoje pouzdani podaci i da se tačno zna ko su donatori. 

Premijerka posjetila "Elgrad"

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović tokom boravka u Tesliću posjetila je Fabriku za izgradnju, instalacije, trgovinu i preradu drveta Elgrad u Donjem Rankoviću.

Ovo preduzeće u nekoliko pogona, koji se prostiru na površini oko 15 hektara, ove godine očekuje rekordan izvoz peleta,briketa i gotovog namještaja. 

U proizvodnim pogonima Elgrada zaposleno je oko 300 radnika, a još stotinjak posluje sa ovim preduzećem.