latinica  ћирилица
23/07/2014 |  08:48 | Autor: RTRS

Bratunac - Poplavljeno stotinu domaćinstava

Јako olujno nevrijeme i kiša prouzrokovali su nove poplave u nekoliko bratunačkih naselja.

Olujno nevrijeme i ogromna količina kiše izazvali su na području nekoliko bratunačkih sela štetu i bujice koje su poplavile 100 objekata i odnijele pet manjih mostova, izjavio je načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, koji je jutros održao hitni sastanak Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Na sastanku je donesena odluka da sva raspoloživa mehanizacija sa područja ove opštine odmah bude upućena na sanaciju posljedica od sinoćnje poplave u mjesnim zajednicama Kravica, Slapašnica, Glogova i Repovac koje je zahvatilo nevrijeme.

Mlađenović je rekao da je voda ušla u 20 kuća i 80 poslovnih i pomoćnih objekata, da su uništene plantaže voća, plastenici i poljoprivredni usjevi, te da je pričinjena približno ista šteta kao ona koju su na području ovih mjesnih zajednica izazvale poplave u maju.

Bujične rijeke sinoć su poplavile najmanje stotinu domaćinstava.

Pod vodom su ponovo bile kuće, automobili, plastenici, poljoprivredni zasadi, malinjaci...

Poplavljeni su dijelovi naselja Kravica, Glogova, Repovac, Hramča.

POPLAVLjENO 20 KUĆA NA PODRUČЈU DOBOЈA

Oko 20 kuća u dobojskim mjesnim zajednicama Osojnica, Striježevica i Paklenica poplavljeno je usljed jučerašnjeg izlivanja nabujalih lokalnih potoka. 

Najviše su stradale kuće koje se nalaze neposredno uz riječno korito. Voda je ušla u prizemlje stambenih objekata, a na nekim mjestima je izmjereno i do dva metra vode, rekao je šef Odsjeka civilne zaštite Doboj Milko Vidaković. Ponovo su poplavljene kuće koje su pretrpjele štetu u maju kada se izlila rijeke Bosna. Nabujala voda je oštetila infrastrukturu. Gradska mehanizacija angažovana je na raščišćavanju lokalnih puteva i nanosa zemlje prouzrokovanih klizištima, rekao je Vidaković.