latinica  ћирилица
23/07/2014 |  16:06 | Autor: RTRS

"Banjalučanke": Prijemi povodom osvajanja zlata u Rigi

Za članove ansambla Ženskog kamernog hora „Banjalučanke“ povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskoj olimpijadi horova u Rigi danas prijemi u Vladi Srpske, Narodnoj skupštini i Gradu Banjaluka.

Tom prilikom naglašeno je da je kultura oblast u koju se mora ulagati i voditi računa jer je zlato Banjalučanki slika koja je proteklih dana obišla cijeli svijet.

Banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović izjavio je da je Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvajanjem zlatne medalje u Rigi još jednom pokazao da na pravi način afirmiše Banjaluku u svijetu.

 

Na prijemu kod predsjednika skupštine Igora Radojčića razgovarano je o ulaganju i podršci uspješnim projektima iz oblasti kulture institucijama i udruženjima u oblasti kulture.

Da je Ženski kamerni hor Banjalučanke osvajanjem zlatne medalje u Rigi još jednom pokazao da na pravi način afirmiše Banjaluku i Republiku Srpsku, naglašeno je tokom prijema koji je upriličila premijerka Željka Cvijanović. Podrška u daljem radu neće izostati od republičkih, ali ni od vlasti na nivou grada.

Nakon ovogodišnjeg zlata u Rigi, Ženski kamerni hor Banjalučanke priprema se za horsku olimpijadu koja će biti održana 2016. godine.