latinica  ћирилица
24/07/2014 |  12:28 | Autor: Agencije

Gradonačelnik se izvinio zbog izjave o Putinovoj kćeri

Gradonačelnik Hilversuma u Holandiji javno se izvinio i ustanovio da njegova izjava da Putinovu kćer i njenog momka treba protjerati iz zemlje nije bila baš pametna i primjerena

Gradonačelnik holandskog grada Hilversuma, Piter Brertjes, zatražio je od Vlade da deportuje kćerku ruskog predsjednika Vladimira Putina i njenog momka. Mnogi stanovnici, kao ovaj gradonačenik, krive upravo Rusiju i proruske aktiviste za obarenje malezijskog aviona. Marija Putin i njen momak Holanđanin, žive u ovom gradu. Gradonačelnik Hilversuma je javno na jednoj radio-stanici rekao kako i nju i njenog dečka treba protjerati iz zemlje. Tek nakon što je razmislio ili "dobio upozorenje iz Vlade" gradonačelnik je uputio izvinjenje.

Predlog o proterivanju ćerke ruskog predsjednika Vladimira Putina iz Holandije nije naišao na odobravanje u toj zemlji, gdje mnogi smatraju da ni holandska kraljica Maksima, rođena u Argentini, ne treba da plaća ceh očeve prošlosti.
 Ukrajinski aktivisti i pojedini Holanđani objavili su fotografije, pa čak i adresu navodnog "luksuznog stana" Marije Putin, poručivši demonstrantima da treba da se okupe ispred te zgrade, ali odziva nije bilo.
 Neki Holanđani apelovali su preko Tvitera i Fejsbuka da Marija bude protjerana, ali većina se založila da devojka bude ostavljena na miru.
 "Da li ste znali da otac Marije Putin živi u Rusiji", "Mediji bi trebalo da ostave na miru Mariju Putin", "Ako bih morao da biram između Maksime, ćerke (francuskog ekstremnodesničarskog političara Žan-Marija) Le Pena ili Marije Putin, izabrao bih Mariju", neke su od poruka na Tviteru.
 U međuvremenu, holandski mediji su danas prenijeli saopštenje lokalnih vlasti da više nije poznato gdje živi Marija Putin.