latinica  ћирилица
24/07/2014 |  17:24 | Autor: RTRS

Podjela platnih kartica u Semberiji i Derventi (VIDEO)

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić prisustvovala je danas u Derventi podjeli platnih kartica Fonda solidarnosti za obnuvu Republike Srpske. Platne kartice u iznosu od po pet hiljada konvertibilnih maraka dobio je 41 vlasnik stambenih objekata u ovoj lokalnoj zajednici.
Platna kartica - Foto: RTRS
Platna karticaFoto: RTRS

Tokom majske poplave u Derventi je bilo poplavljeno ukupno 178 domaćinstava. Ostali, kojima je šteta procijenjena ispod 5.000 maraka, novac će dobiti naknadno.

Vrijednost procijenjene štete je oko 750.000 maraka i daleko je manja u odnosu na štetu koja je zadesila ovu opštinu 2010. godine, kad je iznosila preko 7,5 miliona. Na manji obim poplave ove godine uticali su radovi kojima je opština, uz pomoć sredstava Vlade, pristupila u prethodnom periodu.

Ukupan iznos štete nakon majske poplave procijenjen je na tri i po miliona maraka, što je za deset miliona manje u odnosu na poplavu koja je ovu lokalnu zajednicu pogodila 2010. godine.

Danas je na području Bijeljine nastavljena podjela platnih kartica Fonda solidarnosti RS za obnovu nakon poplava. Danas i u naredna dva dana biće podijeljeno 1.550 vaučera građanima čija su domaćinstva pretrpjela štetu u poplavama odnosno čiji su stambeni objekti poplavljeni, a dijele se stanovnicima semberskih naselja Patkovača, Amajlije, Popovi, Dvorovi i Dazdarevo.

Sutra nastavak podjele platnih kartica

Podjela latnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske počeće sutra u opštini Novi Grad, a biće nastavljena u gradovima Banjaluka, Prijedor i Bijeljina.
Početak podjele platnih kartica za stanovnike opštine Novi Grad predviđen je za 11.00 časova u Kulturno-obrazovnom centru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Za stanovnike Prijedora podjela platnih kartica biće vršena u Društvenom domu Gomjenica u 14.00 časova, u Društvenom domu u Tukovima u 15.30 časova i Društvenom domu u Raškovcu u 17.00 časova.

U Banjaluci će platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biti dijeljene u Domu omladine u 13.00 časova.

Platne kartice u Bijeljini biće dijeljene u naseljima Јanja, Trnjaci, Balatun, Brodac i Velino Selo sa početkom u 8.00 časova.