latinica  ћирилица
24/07/2014 |  22:01 | Autor: RTRS

Cvijanović: Znam kako se brane boje Republike Srpske!

"Nema afere dok se ne potvrdi afera. Podržavam borbu protiv korupcije, ali sistemsku, a ne medijsku", rekla je premijerka Srpske Željka Cvijanović komentarišući u emisiji "Krug" naše televizije optužbe na račun bivšeg ministra zdravlja Ranka Škrbića. Podržavam, kaže Cvijanovićeva, svaku vrstu istraživanja u novinarskom smislu, kao i istražne radnje kada je riječ o nadležnim institucijama.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Korupcija je tema o kojoj se mora pričati, ali i djelovati. Tema je to, o kojoj opozicioni redovi često govore, kaže predsjednica Vlade. Riječ je o politikanstvu ili predizbornoj kampanji, ističe premijerka i naglašava i da je to problem kojim se cijelo društvo mora baviti.

"Јa pozivam sve oni koji imaju sumnju da postoji koruptivno djelo da djeluje, da to prijavi nadležnim organima. Ali, moramo da budemo ozbiljni ljudi, ne možete da dođete u medije i kažete 'taj i taj je uradio to i to', a da za to nemate dokaz", rekla je Cvijanovićeva u emisiji "Krug". 

Slaže se premijerka sa tvrdnjama analitičara da je pred nama buran predizborni period u kojem će biti u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH. Iako zbog problema sa kojima se građani suočavaju još ne razmišlja o kampanji sigurna je da će', ako bude izabrana na funkciju za koju je kandidat, to biti trka za Republiku Srpsku.

"Znam šta treba da radim kad je u pitanju RS, kako se brane njene boje. Možete da riješite konkretna pitanja, a da niko nikog ne ugrozi, da zaštitite poziciju RS, to i jeste zadatak onoga ko dolazi za člana Predsjedništva BiH iz RS", istakla je ona.

Ispred nas buran period, iza nas težak u kojem smo se borili sa poplavama. Prošla godina završena je sa pozitivnim rastom od 2 %. Veći rast planiran je za ovu godinu, ali su realizaciju onemogućile majske poplave.

"Vi ponovo učite da živite u nekom drugom okruženju sa problemima, starim, kojima dodajete stravičan problem-poplave. To je naša situacija, ali nikad nisam rekla da su to nerješive stvari. To su vrlo rješive stvari", dodala je Cvijanovićeva.

Brojne aktivnosti započela je i realizovala Vlada u cilju rješavanja problema koje su prouzrokovale poplave.

Od zakonske regulative, formiranja Fonda solidarnosti i jedinstvenog registra štete, a ovih dana svjedoci smo podjele platnih kartica "Obnova Srpske" za sanaciju štete na stambenim objektima, zaključila je premijerka Cvijanović.