latinica  ћирилица
25/07/2014 |  16:32 | Autor: RTRS

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu ef. Kozliću i svim građanima islamske vjeroispovijesti, povodom završetka mjeseca Ramazana i početka praznika Ramazanskog Bajrama.

Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, nastavi da širi duh međusobnog uvažavanja i tolerancije“, navodi se u čestitki predsjednika Republike.
Čestitku je uputio i predsjednik Parlamenta Srpske, Igor Radojičić. "Neka ovaj praznik svima vama donese mir i sreću na putu izgradnje dobrih međureligijskih odnosa u Republici Srpskoj i BiH", navodi se u čestitki.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas, u svoje i u ime Vlade Srpske, Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim muslimanima u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i muslimanima u BiH i dijaspori čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je povodom Ramazanskog bajrama uputio Kavazoviću i svim građanima islamske vjeroispovijedi u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda čestitao je predstojeći Ramazanski Bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima u BiH i inostranstvu.
"Božanska mudrost nalaže da živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima i da dobrosusjedska tolerancija, međusobna solidarnost i uzajamno poštovanje svima donese blagostanje, sreću i mir", navodi se, između ostalog, u čestitki Bevande.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović je uputio je čestitku svim muslimanima u BiH i poželio da radost praznika da ojača istinske ljudske vrijednosti, kao i poštovanje i razumijevanje među svim ljudima dobre volje.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je građanima BiH islamske vjeroispovijesti čestitku povodom Ramazanskog Bajrama, uz najsrdačnije želje da nastupajuće preznike provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu najbližih.

"Uvjeravam vas da ćemo zajednički izgraditi još bolju i srećniju budućnost kakvu naši ljudi zaslužuju, kao i generacije koje tek stasavaju", istakao je Nikšić.

Muslimanski vjernici u ponedjeljak, 28. jula, obilježavaju prvi dan Ramazanskog Bajrama.