latinica  ћирилица
26/07/2014 |  21:07 | Autor: Agencije

"Krvava rijeka" u Kini

Јedna rijeka u istočnoj Kini osvanula je u četvrtak ujutro u krvavo crvenoj boji, prenose kineski mediji.

Stanovnike kineske provincije Cejang u četvrtak ujutro dočekao je apokaliptičan prizor - u gradu Wenzhou rijeka je poprimila boju krvi.

Prije nego što su stanovnici Wenzhoa vidjeli krvavo crvenu rijeku, osjetili su vrlo čudan miris. Oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu rijeka je još bila savršeno bistra i normalna, a samo sat vremena nakon toga, doživjela je 'krvavu' metamorfozu, prenosi ABC News.

Pocrvenila rijeka u Kini

 

"Stanovnici su rekli da je rijeka tekla normalno do pet ujutro, a počela je da crveni oko šest sati. Veoma brzo se pretvorila u krvavo crvenu rijeku", prenosi radio "Čajna internešenel".

 

Pocrvenila rijeka u Kini - Voda u boci izvađena iz rijeke

 

Inicijalna inspekcija Kancelarije za zaštitu čovjekove okoline grada Wenzoa, nije odmah mogla otkriti uzrok promjene boje rijeke, ali sumnjaju da je neko odbacio umjetno bojilo u rijeku, računajući da zbog teških oborina i tajfuna dan prije, niko neće primijetiti promjenu boje vode.

Uz rijeku su brojne tvornice, među kojima i tvornica za bojenje hrane, tekstilna tvornica i tvornica papira. Uprkos neprijatnom događaju, stanovništvo je otkrilo da ribe bolje grizu zbog toga.

 

Kina: Rijeka je tekla normalno do 4 časa ujutro a onda se pretvorila u krvavo crvenu boju

 

Slučajevi krvavih rijeka bez naučnog objašnjenja vrlo su česti u protekle dvije godine. Ljudi u čudu i sa strahom promatraju rijeke i jedino s čime to mogu povezati je knjiga Otkrovenja u kojoj su krvave vode svijeta najavljene kao jedan od znakova dolaska Zvijeri, ali i drugog dolaska Isusa Hrista.