latinica  ћирилица
27/07/2014 |  21:42 | Autor: RTRS

Vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope pošto je večeras u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Srbija je osvojila treće zlatno odličje na kontinentalnim šampionatima kao samostalna zemlja, nakon što je trijumfovala 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu.


Srpski vaterpolisti imaju još srebro iz Malage 2008. i bronzu iz Zagreba 2010. godine. Naredno prvenstvo Evrope, 32. po redu, biće održano 2016. godine u Beogradu.

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu Evrope.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mađar Deneš Varga, a najbolji strijelac je Španac Espanjol sa 24 gola.

Bronzana medalja na ovogodišnjem 31. evropskom prvenstvu pripala je Italiji, koja je u utakmici za 3. mesto pobijedila Crnu Goru sa 11:9.

 

Konačan plasman na prvenstvu Evrope

1. Srbija
2. Mađarska
3. Italija
4. Crna Gora
5. Hrvatska
6. Grčka
7. Španija
8. Rumunija
9. Nemačka
10. Francuska
11. Rusija
12. Gruzija

Nikolić vaterpolistima: Bili ste fenomenalni

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sačekao je večeras vaterpolo reprezentativce u hotelu Termal u Budimpešti i čestitao im na odbrani titule prvaka Evrope.

"Na poluvremenu mi je mađarski predsjednik čestitao pobjedu. Ne zna da pliva, ali zna da procijeni. Bili ste fenomenalni", rekao je Nikolić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Udovičić čestitao vaterpolistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je vaterpolistima Srbije osvajanje evropskog zlata .

"Herojski ste pobedili za Srbiju i učinili naciju ponosnom. Osvajanjem zlata i ubedljivom odbranom evropskog trona, na veličanstven način ste pokazali nesporan kvalitet, dominaciju i superiornost srpskog vaterpola. Svi igrači, selektor i stručni štab, večeras su izgradili zlatan stepenik ka Olimpijskim igrama", navodi se u čestitci ministra Udovičića.