latinica  ћирилица
28/07/2014 |  11:15 | Autor: RTRS

Hoće li Dobojlije dočekati zimu uz hladne radijatore ?

Hoće li Dobojlije dočekati zimu uz hladne radijatore još je neizvjesno. Izvjesno je samo da su majske poplave na toplani u DOboju napravile štetu oko 4 miliona maraka. Sao za prioritetne radove na glavnom vodovodu potrebno je 700.000 KM:

Glavni vrelovod pretrpio je najveća oštećenja. Od postrojenja Toplane do rijeke Bosne treba postaviti oko 400 metara cijevi . Radovi bi trebalo da počnu 1.avgusta i trajaće dva mjeseca.

"Bez toga trenutno toplana nema spoj s gradom. Moraće se poptuno novi cjevovod uraditi", rekao je Zdravko Petrović,  v.d.direktora Gradske toplane u Doboju.

Oko 8.000 korisnika zavisi od gradskog grijanja. Građani se pribojavaju najgoreg- da zimu ne dočekaju sa hladnim radijatorima. Već razmišljaju kako da se snađu.

Toplana trenutno nema novac za saniranje štete. Računaju i na naplatu potraživanja za usluge grijanja koja dostižu 6 miliona maraka. Najviše im duguju budžetski korisnici.

U kakvom su stanju ostale instalacije za grijanje u gradu i podstanice koje su bile pod vodom znaće se tek kada se osposobi vrelovod.